Zaklenjena v stanovanje: Hči Đorđeta Balaševića morala zaradi družinskega nasilja poklicati pomoč

D:Ži
18.04.2023 09:37

Jovana Balašević je želela vzeti svoje stvari in se odseliti, a je bivši partner z njo imel druge načrte.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jovana Balašević na otvoritveni slovensnosti EPK v Novem sadu januarja 2022. 
Profimedia

Srbska igralka Jovana Balašević, hči legendarnega Đorđeta Balaševića, je svojega moža Aleksandra Jovanovića prijavila zaradi nasilja v družini, piše Telegraf. Jovanović, politik, naj bi ženo zaklenil v stanovanje in jo tam zadrževal.

"Res je, moža sem prijavila. Postopek je v teku," je za srbski Blic na kratko povedala Jovana.

Jovana je, piše Telegraf, prišla v stanovanje, v katerem je živela z možem, po svoje stvari, da bi se odselila, a je prišlo do besednega spopada, med katerim je Jovanović izrekel vrsto žaljivk, nato pa jo zaklenil v stanovanje in ji rekel, da ne bo odšla in naj pokliče policijo. Jovana je nato poklicala mamo, ki je stopila v stik s policijo. Kmalu za tem je Jovanović odklenil stanovanje in jo izpustil.

Jovana je policiji povedala, da že leta trpi psihično nasilje, da jo Jovanović ima za noro ter ji govori, da se mora zdraviti in jemati zdravila. Kot je izvedel Telegraf na novosadski policijski upravi, so Jovanoviću izrekli izredni ukrep prepovedi približevanja, tožilstvo pa je zoper njega podalo kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini. Par ima dva otroka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta