Znani 32-letni youtuber je sporočil, da ima raka

Za.B.
28.03.2024 09:12

Priljubljeni youtuber z vzdevkom Ninja, njegovo pravo ime je Tyler Blevins, je sporočil, da so mu diagnosticirali raka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Youtuber Tyler Blevins, znan pod vzdevkom Ninja, se je sledilcem izpovedal na omrežju X.
Profimedia

"Še vedno sem v manjšem šoku, a vas želim o tem obvestiti. Pred nekaj tedni sem odšel k dermatologu na letni pregled kože/znamenj. Šlo je za znamenje na dnu mojega stopala, ki so ga le zaradi previdnosti želeli odstraniti. Izkazalo se je, da gre za melanom, a so optimistični, ker smo ga ujeli še v zgodnji fazi," je začel svojo objavo 32-letni Tyler Belvins

"V bližini se mi je pojavil še en temen madež in danes so opravili biopsijo in odstranili večji del okoli melanoma v upanju, da bo pod mikroskopom videti jasne nemelanomske robove. Hvaležen sem, da lahko ohranjam upanje, ker je bil odkrit zgodaj, prosim pa vas, da to razumete kot opozorilo, da opravite preglede kože," je še zapisal na omrežju X. 

Oglasila se je tudi njegova žena Jessica Belvins: "Verjetno se ne bi začela naročati na preglede kože, če se ne bi preselili na Florido. Melanom stopala ni povezan s soncem in bi se tam pojavil v vsakem primeru, a morda ga ne bi odkrili." Dodala je, da bo trdno stala ob soprogu. 

Melanom je kožni tumor, ki nastane iz melanocitov - posebnih celic, ki proizvajajo melanin. Običajno je vzrok za raka izpostavljanje ultravijoličnim žarkom sonca. Potencialni vzroki za nastanek melanoma pa so tudi starost, bledikavost kože in morebitna genska nagnjenost k temu. 

Kdo je Ninja?

Belvins je sicer ameriški youtuber in profesionalni igričar. Priljubljenost mu je zrasla, ko je konec leta 2017 začel igrati igro Fortnite Battle Royale. Na YouTubu ima več kot 23 milijonov sledilcev, njegovi posnetki pa imajo skupno več kot 2,5 milijarde ogledov. 

Priljubljen je tudi na drugih omrežjih, kot sta TikTok in Instagram. Ukvarja se tudi s človekoljubno dejavnostjo. V humanitarni akciji zbiranja sredstev je februarja 2018 zbral več kot 110.000 dolarjev, ki jih je doniral ameriškemu združenju za preprečevanje samomorov. 

Istega leta je z dvema youtuberjema sodeloval tudi na dobrodelnem dogodku #Clips4Kids, skupaj pa so zbrali več kot 340.000 dolarjev za otroško bolnišnico St. Jude.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta