Zvezdnik Prijateljev prvič spregovoril o hudi odvisnosti: Dali so mi samo 2 odstotka možnosti, da preživim

D.Ži
21.10.2022 12:43

Nihče ni slutil, da je v njegovem življenju toliko težav. Matthew Perry je zaradi predanosti alkoholu in protibolečinskim tabletam skoraj izgubil življenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Zvezdnik serije Prijatelji Matthew Perry je dal svoj prvi intervju, v katerem je podrobno opisal, kako ga je zasvojenost z drogami in alkoholom skoraj stala življenja.

Igralec je izdal biografijo "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing", v kateri je spregovoril o svoji karieri v Prijateljih in boju z odvisnostjo, zaradi katere se velikega dela svojega življenja sploh ne spominja.

Profimedia

53-letni igralec je razkril, da je imel le dva odstotka možnosti za preživetje, potem ko mu je zaradi odvisnosti od opiatov pri 49 letih počilo debelo črevo, zaradi česar je bil dva tedna v komi in je mesece preživel v bolnišnici. To dejstvo je skrival pred javnostjo, njegove težave pa se s tem seveda niso končale.

Matthew je povedal, da je moral devet mesecev uporabljati vrečko za kolostomijo, prestal je skupno 14 abdominalnih operacij in bil 15-krat na rehabilitaciji, da bi se znebil odvisnosti.

Profimedia

Ko so ga prvič sprejeli v bolnišnico, je za vse skupaj izvedela njegova družina.

"Zdravniki so moji družini povedali, da imam dva odstotka možnosti za preživetje. Priklopili so me na aparat, imenovan ECMO, podoben ventilatorju, ki nadomešča delovanje srca in pljuč. Tega skoraj nihče ne preživi,'' se spominja.

Odvisnost od alkohola je v njegovo življenje vstopila, ko je pri komaj 24-ih začel igrati v Prijateljih. V nekem trenutku kariere je, kot priznava, zaužil tudi po 55 vicodinov dnevno, njegova teža pa je padla na 58 kilogramov, a še vedno ni vedel, kako se ustaviti.

Profimedia

Matthew je pred tem priznal, da se zaradi posledic hudih odvisnosti nekaterih dni snemanja serije, ki mu je prinesla svetovno slavo in v kateri je igral kar deset let, sploh ne spomni. Bil je odvisen od zdravila Vicodin, jemati pa ga je začel po nesreči, ki jo je doživel med vožnjo z vodnim skuterjem. Uspešno mu je lajšalo bolečine, a čez čas brez tablete ni mogel več živeti. Pestile so ga tudi težave z alkoholom, zaradi česar se je večkrat zdravil.

Mike Blake

Dolga leta se je redko pojavljal v javnosti, zaradi močno spremenjene podobe ga je bilo tudi težko prepoznati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta