715 tisoč ljudi je glasovalo: Ta hrvaški otok je med 5 najlepšimi v Evropi

D.Ži
08.10.2020 09:42

Lani najlepši evropski otok je tokrat na lestvici nekoliko zdrsnil, a še vedno ostal v zelo ugledni družbi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Otok Hvar je dobil še eno mednarodno priznanje. Gre za veliko priznanje ugledne revije Condé Nast Traveler, kjer so izbirali pet najlepših otokov v Evropi. Glasovalo je več kot 715 tisoč ljudi. Glasovanje so izvedli že triintridesetič, Hvar pa se je uvrstil na četrto mesto. Ob Hvaru so se v najboljši peterici znašli še trije grški otoki Folegandros, Zakintos in Kreta, za Hvarom so pristali Mikonos, Skiatos, britanski otok Jersey, italijanska Ischia, španska Mallorca in turški otok Bozcaada. Pišejo, da je Hvar vse leto naravnost izvrstna destinacija, saj letno ponuja več kot 2800 ur sonca, zime so blage, poletja topla. 

Boris Vugrinec


Kljub visoki uvrstitvi pa ne gre prezreti, da je prav Hvar bil tisti, ki je lani zasedel prvo mesto in tako prejel laskavi naziv najlepšega otoka po mnenju te vplivne revije.

Boris Vugrinec


Z obiskom so zadovoljni tudi v problematičnem letu 2020, saj so zabeležili že 280.000 nočitev in 50.000 prihodov turistov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta