Čaj, sendvič, zrezek ... Stevardese razkrile, katere hrane in pijače na letalu ne uživajo. Tudi iz higienskih razlogov

D,Ži
20.06.2023 10:38

Med dolgimi poleti komaj čakamo, da nam postrežejo kosilo, a to pogosto ni prav dobro za naše zdravje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Morda jo imate radi, morda vam sploh ni všeč. Vsakdo, ki je kdaj letel na kakšno zelo oddaljeno destinacijo, ima svoje mnenje o hrani, ki jo strežejo na letalih, najboljši vir informacij o njej pa so stevardese, ki pomagajo pri pripravi in ​​strežbi obrokov.

Stevardesa Whytney je za Huffington Post razkrila, katerim pijačam se je med letom treba izogibati.

Voda, topli napitki, alkohol ...

Whytney je pojasnila, zakaj so voda in topli napitki visoko na tem seznamu. Čeprav je ustekleničena voda v redu, stevardesa ne priporoča vode iz pipe, prav tako ne ledu, ki je pogosto narejen prav iz te vode.

Svetovna federacija za debelost v zadnji raziskavi ugotavlja, da je 38 odstotkov svetovne populacije predebele ali ima čezmerno telesno težo.
Profimedia

"Vse je odvisno od tega, kako pogosto čistijo cevi," je dejala in dodala, da se voda iz pipe običajno uporablja tudi za pripravo kave in čaja.

"Večina stevardes ne pije vode iz pipe, kave ali čaja," je dodala in opozorila, da pijače s kofeinom tudi dehidrirajo telo, kar je še en razlog, da se jim med potovanjem izognete.

Na zloglasnem seznamu odsvetovanih pijač so tudi alkoholne, saj "alkohol negativno vpliva na vaše telo, ko ste na visoki nadmorski višini," je dodala Whytney in opozorila na možnost dehidracije med letom. 

Hrana, ki jo stevardese in stevardi odsvetujejo

Stevardesa družbe Delta Air Lines po imenu Dennis je razkrila, kateri hrani se je med letom treba izogniti, na vrhu pa so bili zrezki in fileji, predvsem zato, ker so skoraj vedno prepečeni.

Profimedia

"Pečice niso velike in v njih gre le določena količina hrane. Če imate radi svoj zrezek pripravljen na točno določen način, ga na letalu ne jejte," je priporočila.

Kar zadeva testenine in juhe, vsebujejo na letih veliko soli, deloma zato, ker ima ta kategorija hrane manj intenziven okus pri nizkem tlaku, zato jo je treba močneje začiniti. Stevardesa Whytney tudi ne priporoča indijske hrane, pa tudi ne delikatesnih sendvičev, ker vsebujejo veliko soli.

Profimedia

"Osebje zase pogosto prinese predpakirane obroke," je razkrila Whytney in dodala: "Običajno ljudje prinesejo precej veliko škatlo z mesom, jogurti, solatami, sadjem in podobnim." Potniki te možnosti na letalih pogosto nimajo, zato jim za blaženje lakote preostane le "uradna" hrana, ki jim jo postrežejo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta