Dnevnik: 'Pravo postaja muza mojega življenja'

Anej Irgolič
03.11.2017 10:58

Študent prava, Anej Irgolič

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ciril Horjak

/PETEK, 27. OKTOBER
Oh, to študentsko življenje. Po dobrih treh tednih počasi spoznavam, kaj bo moje poslanstvo naslednjih 5, 10, 50 let. Nihče ne ve, koliko. Petek je dan za metek za vsakega študenta, ki še ni spoznal lepot rimskega prava. Pa ne zaradi nezainteresiranosti ali nezanimivosti predmeta, ampak zaradi misli na februarsko izpitno obdobje, ko bo "rim" postal še trši oreh, najtrši oreh. Študiram, poslušam, raziskujem. Ob tem spoznam, da izrabljena teorija, da moramo pustiti preteklost za sabo in stremeti v prihodnost, sploh ne velja, saj se bojim, da se preteklost reflektira v sedanjost – vsaj pri "rimu" je tako.
Danes nas je prej spustil. Iz Mladinske ulice zavijem do Krekove, kjer stoji moja prejšnja štiriletna ljubezen – Prva gimnazija Maribor. V daljavi pa oko ujame tudi Gosposvetsko, kjer sem pisal prve črke in številke. Bil sem učenec, dijak in zdaj študent. Presenetljivo dosti vlog za devetnajstletnega mulca.
Zadnje pomembnejše dejanje tega opoldneva je obisk 3. Konference mariborskih dijakov, kjer je mogoče videti energijo in vizijo, s katero bo svet živel naslednjih nekaj generacij. Grem, ker me zanima, kaj sploh zanima mlade (beri: mlajše).

Ciril Horjak

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta