(FOTO) Država, ki se končno odpira: Čas je, da odkrijete Savdsko Arabijo, povratni let iz Budimpešte že za 30 evrov

D.Ži
21.11.2023 10:23

Svoj čas ena najbolj skrivnostih držav na svetu spreminja strategijo in se odprira turizmu. Tisti, ki so jo že obiskali, so nad njeno lepoto osupli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Spektakularni večerni razgled na Riad, mesto, ki se odpira svetu.  
Profimedia

Kraljevina Savdska Arabija je po dolgoletni politiki izdajanja vizumov izključno za poslovne namene ali verska romanja v Meko svoja vrata za turiste odprla šele septembra 2019.

Pred Veliko mošejo v Meki.  
Profimedia

Zaradi pandemije koronavirusa bi lahko rekli, da niso izbrali najboljšega trenutka, a vseeno je šlo za velik korak v odpiranju turizmu. Napovedujejo ambiciozen projekt Vizija 2030, katerega cilj je posodobitev in diverzifikacija gospodarstva v državi in omogočanje razvoja turizma kot nove gospodarske panoge.

Osrednje gonilo vsega v Savdski Arabiji je islam. 
Profimedia

Savdska Arabija se želi svetu predstaviti v novi luči in povabiti popotnike k raziskovanju njene bogate kulture in naravnih lepot.

Država je polna raznolikih destinacij, ki bodo zadovoljile različne interese popotnikov. Savdska Arabija je država s površino več kot dva milijona kvadratnih kilometrov.

Zgodovinski Madain Saleh 
Profimedia

Riad, glavno mesto kraljevine, predstavlja dinamično kombinacijo tradicije in sodobne arhitekture. Obiskovalci bodo navdušeni nad različnimi zanimivostmi, ki jih ponuja to mesto. Ena najbolj prepoznavnih značilnosti Riada je njegova sodobna arhitektura z nebotičniki in luksuznimi stanovanjskimi kompleksi, ki so postali simbol blaginje in razvoja.

Mošeja preroka Mohameda v Medini.  
Profimedia

Izbirate lahko med različnimi možnostmi namestitve v Riadu, odvisno od vašega proračuna in želja. Če želite doživeti razkošje, The Ritz-Carlton Riyadh ponuja vrhunsko namestitev in vrhunske storitve. Če imate raje ugodnejše možnosti, Holiday Inn Riyadh in Ibis Riyadh Olaya Street nudita udobno namestitev po ugodnejših cenah, piše portal PunKufer.

Džeda, pristaniško mesto na obali Rdečega morja, privablja obiskovalce s svojo bogato zgodovinsko dediščino. Stari del, znan kot Al-Balad, predstavlja srce mesta in ponuja očarljiv vpogled v pretekla obdobja.

Džeda, svetovljansko srce Savdske Arabije.  
Profimedia

Ozke ulice, tradicionalne lesene hiše in trgovine delajo to okrožje edinstveno. Pri iskanju namestitev v Džedi lahko razmislite o različnih možnostih. Rosewood Jeddah ponuja razkošno bivalno izkušnjo in izjemne ugodnosti. Če iščete ugodnejše možnosti, Makarem Annakheel Village zagotavlja udobno namestitev v neposredni bližini zgodovinskega okrožja Al-Balad.

Ena od starih mestnih četrti v Džedi.  
Profimedia

Medina je poleg Meke najpomembnejši sveti kraj za muslimane v Savdski Arabiji in privablja vernike z vsega sveta. To mesto ponuja globoko duhovno in kulturno izkušnjo s številnimi zgodovinskimi in svetimi kraji. Med obiskom Medine lahko bivate v priznanih hotelih, kot sta Dar Al Taqwa Hotel ali The Oberoi Medina. Ti hoteli ponujajo vrhunsko namestitev, prijetno vzdušje in enostaven dostop do svetih krajev, ki sestavljajo srce mesta.

Riad raste in raste.  
Profimedia

Meka je najsvetejši kraj za muslimane in romarska destinacija za milijone vernikov vsako leto. V Meki boste našli številne hotele, ki se nahajajo v neposredni bližini Velike mošeje, kjer se opravi najpomembnejši del romanja, tavaf. A ne pozabite, da je vstop v Meko dovoljen samo muslimanom. Hoteli, kot sta Abraj Kudai in Hilton Suites Makkah, ponujajo vrhunsko namestitev in bližino svetih krajev. Meka je še posebej bogata z izbiro prenočišč, saj privablja na milijone romarjev z vsega sveta.

Narava v Savdski Arabiji skriva številne skrite bisere.  
Profimedia

Če želite tudi vi obiskati Savdsko Arabijo, je do tja najbolje leteti z Wizz Airom, ki ponuja ugodne lete iz Budimpešte že od približno 30 evrov za povratno vozovnico. Upoštevajte, da za vstop v Savdsko Arabijo potrebujete potni list in vizum, ki ju je mogoče enostavno dobiti na spletu. Cena vizuma je približno 140 evrov, vendar se cene lahko spreminjajo, zato je priporočljivo pred načrtovanjem potovanja preveriti trenutne pogoje. Vizum za Savdsko Arabijo velja eno leto z vključenim zdravstvenim zavarovanjem.

Starodavne stavbe v mestu Dirija. 
Profimedia

Savdska Arabija si močno prizadeva zagotoviti varnost svojih obiskovalcev. Med obiskom je pomembno spoštovati lokalne zakone in običaje, vključno s strogimi predpisi glede oblačenja in obnašanja v javnosti. Pred potovanjem spremljajte novice in informacije o razmerah v državi, da se boste med bivanjem počutili varno in udobno.

Dramatične skale v dolini blizu Tabuka 
Profimedia

Obisk Savdske Arabije je lahko izjemno razburljivo doživetje, saj boste imeli priložnost odkriti bogato zgodovino, kulturo in naravne lepote te hitro spreminjajoče se države. S pravilnim načrtovanjem in spoštovanjem lokalnih običajev bo vaše potovanje nepozabno doživetje, ki vas bo obogatilo z edinstvenimi vtisi in spomini, še piše PunKufer. 

Slonova skala v puščavi Al Ula  
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta