(FOTO) Kot čudež sredi zime: Italijanska mesta, v katerih vlada najlepše in najbolj prijetno božično vzdušje

D.Ži
05.12.2023 12:05

Italija ne neha presenečati tudi v adventnih dneh. Je še kaj bolj romantičnega od vroče čokolade v Benetkah in sprehoda skozi prostrane torinske trge?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Božično vzdušje na Trgu sv. Marka. Bolj beneško ne gre.  
Profimedia

Se sprašujete, v katerem italijanskem mestu lahko najbolj uživate med adventom? Kar nekaj jih je. Italija nikoli ne neha presenečati, adventni čas seveda ni izjema. Tukaj je nekaj mest, ki vas bodo mehko popeljala v božično pravljico. 

Torino

Če še niste bili in si ga letos ne boste ogledali, ga dodajte na svoj seznam za leto 2024. Tam boste v prazničnem času lahko uživali v različnih doživetjih. Sprehod po ulicah, polnih lučk, božičnih drevesc in druge praznične okrasitve, je posebno doživetje.

View of Christmas tree illuminated in Piazza Castello in downtown Turin,Image: 314176551, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Torinski božični sejem je na trgu Piazza Castello in poteka med 8. decembrom in 8. januarjem, ogledati bi si ga moral vsak turist. Ta letni dogodek vključuje ogromno božično drevo in neverjetne razstave s sezonskimi izdelki, vključno s hrano in okraski.

Osvetljena znamenita torinska železniška postaja Porta Nuova. 
Profimedia

Brunico

Majhno mesto nedaleč od avstrijske meje, v samem osrčju doline Pusteria, je znano po tem, da ponuja pristna doživetja in celo vrsto dejavnosti za turiste vseh starosti in interesov. Slovi po smučišču Kronplatz, ki ga radi obiskujejo tudi Slovenci, a Brunico ponuja še marsikaj. Turisti lahko preživijo čas ob raziskovanju unikatno okrašenih ulic starega mestnega jedra, poskusijo nekaj najokusnejših kulinaričnih dobrot in kupijo različne rokodelske izdelke.

Mercatini di Natale. Brunico old village. Plan de Corones. Kronplatz. Val Pusteria. Alto Adige. Italy. Europe,Image: 722026314, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Dober kraj za iskanje unikatnih daril in okusne hrane je božični sejem v Brunicu med 24. novembrom in 6. januarjem, tako da če se boste takrat odpravili na smučanje, vedite, da vas čakajo tudi potrošniške radosti, piše hrvaški portal PunKufer. 

Brunico krasi zelo elegantna in nekičasta praznična osvetljava.  
Profimedia

Rim

Vemo, da vse poti vodijo v Rim, in tudi v tem času ni nič drugače, zato turistov ne bo manjkalo. Želite raziskati rimske božične tradicije? Preživite nekaj časa na svetovno znanih božičnih sejmih, raztresenih po večnem mestu, vključno s tistim na Piazza Navona (1. december–6. januar), ki velja za enega najlepših baročnih trgov na svetu. Druga božična tržnica je na Piazza Mazzini (od 8. do 24. decembra).

Večni Rim je spektakularen tudi v adventnem času.  
Profimedia

Ti trgi se ponašajo z okusno hrano, bogato izbiro vin in božičnimi okraski. V tem letnem času so očarljive ulice osvetljene in okrašene z edinstveno praznično dekoracijo. Da, Rim je vedno dobra izbira.

Image: 159574730, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Rome
Profimedia

Benetke

Benetke, znane po fantastičnih vožnjah z gondolami, so eno najbolj zaželenih mest na svetu vse leto. V tem času so okrašene na vsakem koraku, turisti pa uživajo v sprehodih po očarljivih ulicah. Drugi načini uživanja v božični čarobnosti vključujejo srkanje vroče čokolade in obiske božičnih sejmov.

Čarobna zimska melanholija lebdi nad beneškimi kanali.  
Profimedia

Sprehod po Trgu svetega Marka je krasna ideja, saj je osvetljen in ozaljšan z velikim božičnim drevesom, tam lahko najbolj začutite božični duh Benetk.

Je še kaj bolj romantičnega od adventa v Benetkah?  
Profimedia

Gubbio

To srednjeveško mesto se ne ponaša samo z ogromnim božičnim drevesom, verjetno največjim na svetu, ampak ima tudi nekaj najbolj živahnih tržnic v Umbriji. Drevo ima impresivne dimenzije - 750 metrov v višino in 450 metrov v širino, obliko pa mu pravzaprav dajejo luči na hribu.

Šarmantni Gubbio je za tiste, ki prisegate na bolj mirno adventno vzdušje. 
Profimedia

Piazzo dei Quaranta Martiri, ki omogoča dostop do božične dežele, sejma v nemškem slogu, polnega aktivnosti in zanimivosti, je treba videti. Razgledno kolo in mednarodna razstava jaslic sta krasni znamenitosti. 

Image: 2307865, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no
Profimedia

Neapelj

Od impresivnih sosesk in okusne morske hrane do čudovite neapeljske arhitekture, Neapelj lahko veliko ponudi ne glede na letni čas. Toda božični prazniki ponujajo nekaj najbolj nepozabnih doživetij v mestu, piše PunKufer.

Image: 644148484, License: Royalty-free, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide.Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods.Contributor media restriction: {CDE8BC6B-5649-4918-A350-A1FFD53AE9B6}, {CDE8BC6B-5649-4918-A350-A1FFD53AE9B6}., Model Release: yes
Profimedia

Čas je, da poskusite nekaj najboljših dobrot sezone, kot so struffoli, roccoco in kasata. Ulice postanejo najbolj živahne v božičnem času, zahvaljujoč čudovitim lučkam in živahnim domačinom. Božični sejem v Neaplju se začne 6. decembra in konča 6. januarja.

Šarmantni Neapelj postaja eno najbolj priljubljenih italijanskih mest v adventnem času.  
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta