(FOTO) Ljubljana je gostila parado najbolj ekskluzivnih avtomobilov v Sloveniji. Kaj vse je v slovenskih garažah?

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
24.03.2024 18:00

Na približno 70 primerkih ekskluzivnih avtomobilov so si lahko napasli poglede obiskovalci dogodka Hidden Exotics, ki je v hali L56 v Ljubljani ponudil pogled na del prestižnega voznega parka v Sloveniji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lamborghiniji, ferrariji, predvsem pa porscheji, audiji, BMW-ji in mercedesi so med ekskluzivnimi primerki v slovenskih garažah.
Mitja Sagaj

"Je pravi M8?" "Ne, je samo M-paket, vidiš po pragovih ..." Tako sta med drugim ugibala mladeniča, ki sta si ogledovala enega od približno 70 razstavljenih primerkov ekskluzivnih avtomobilov na dogodku Hidden exotics (Skrita eksotika), ki je v ljubljanski hali L56 razkril številne avtomobile, ki jih imajo v garažah Slovenci. Parada ekskluzive, torej. Bencinski motorji so prevladovali v razstavljenih avtomobilih, porsche taycan je bil edini električno gnani razstavljeni primerek.

Več kot 2500 obiskovalcev se je z zanimanjem sprehodilo med 70 primerki ekskluzivnih avtomobilov.
Mitja Sagaj

Porscheji v najrazličnejših različicah, prevladoval je kakopak legendarni model 991, audiji, BMW-ji, mercedesi, lamborghiniji, ferrariji (med njimi tudi F8), nekaj nissanov GT-R, pa legendarne corvette, dve formuli voznika Marka Ivanova, celo bentley ... vse to je bilo na ogled v hali sredi Ljubljane. Množica obiskovalcev, na stotine jih je bilo, ki so prišli pogledat ekskluzivo slovenskega voznega parka, se je sprehajala med zloščenimi primerki vrhuncev avtomobilske industrije.

Mitja Sagaj
Mitja Sagaj

Objektivi fotoaparatov in mobilnih telefonov so zajemali tisoče posnetkov, poleg mladeničev so se nad avtomobili navduševala tudi dekleta. Didžej je skrbel za glasbeno podlago, a več kot 2500 obiskovalcev, ki so prišli v L56 iz vse države, so navduševali predvsem potentni primerki, postavljeni na ogled. Približno sedem mesecev organizacije je terjal edinstveni dogodek, poseben izziv je bil predvsem, ker sta organizatorja, Marko Ferlin, ustanovitelj in direktor podjetja Odkrit nakup (ki deluje pod blagovno znamko narociavto.si), in Svit Zagorc, ustanovitelj in direktor Amity Garage, na ogled želela postaviti predvsem ekskluzivne avtomobile. Ne zgolj športne, pač pa najbolj eksotične.

"Bilo bi veliko lažje, če bi želeli privabiti le lastnike športnih avtomobilov," priznava Marko Ferlin, zadovoljen, da mu je uspelo prepričati toliko latnikov avtomobilov, številne med njimi so iz tujine uvozili prav v njegovem podjetju. Tudi Žiga, lastnik bentleyja, je bil eden od njih. Njegova želja od nekdaj je bila, da bi imel bentleyja, in ko se je ponudila možnost, da ga kupi, je to tudi storil. A zdaj bi ga tudi že prodal. "Verjetno je večina avtomobilov v tej hali zdaj na prodaj," je bil iskren lastnik najbolj prestižnega in luksuznega med vsemi razstavljenimi avtomobili.

Mitja Sagaj
Mitja Sagaj
Mitja Sagaj
Mitja Sagaj
Mitja Sagaj
Mitja Sagaj
Mitja Sagaj
Mitja Sagaj
Mitja Sagaj
Obiskovalce je zabaval didžej, ki je glasbo vrtel v - avtomobilu.
Mitja Sagaj

Hkrati pa organizatorja dogodka, Marko Ferlin in Svit Zagorc, že napovedujeta tudi naslednji dogodek skupnosti Avti, biznis, lajf, ki bo tudi bolj dinamičen od prvega. Trackside Thrills, ki bo 15. junija na Racelandu v Krškem, bo že naslednja priložnost, da ljubitelji hitrih in športnih avtomobilov te doživijo v akciji.

Del primerkov je bil razstavljen tudi pred halo L56.
Mitja Sagaj
Mitja Sagaj
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta