(FOTO) Na stezi letališča v Lescah to soboto najbolj potentni "žrebci" avtomobilskega sveta. Kaj se bo dogajalo?

M. S.
18.09.2024 09:16

Dogodek Head2Head Drag Race bo po pričakovanjih organizatorjev na Letališče Lesce privabil med 8000 in 12.000 obiskovalcev, razstavljenih bo več kot 350 vozil, v tako imenovanem drag racu se bo pomerilo več kot 150 tekmovalcev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letališče Lesce bo prizorišče drugega dogodka Head2Head drag race.
Amity Garage

Ta sobota, 21. septembra, prinaša na Letališče Lesce edinstven dogodek za ljubitelje hitrih avtomobilov in bencinskih hlapov. Ekipa portala Avti, Biznis, Lajf namreč pripravlja dogodek Head2Head, tretji avtomobilski dogodek letos, potem ko so že marca na dogodek Hidden Exotics v ljubljansko Halo L56 privabili več kot 3000 obiskovalcev na ogled 80 eksotičnih avtov in v juniju podobno število obiskovalcev na Raceland Krško, na dogodek Trackside Thrills, kjer je bilo na ogled približno dvakrat toliko avtomobilov, približno 30 jih je bilo tudi na progi.

Na tokratnem tretjem dogodku letos v Lescah pričakujejo med 8000 in 12.000 obiskovalcev, razstavljenih bo več kot 350 vozil, na tako imenovanem drag racu, tekmi v pospeševanju, bo tekmovalo več kot 150 voznikov. Avtomobili na Gorenjsko prihajajo z vsega sveta, tudi iz ZDA, Združenega kraljestva, Nove Zelandije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter drugih držav.

Razstavljenih bo več kot 350 vozil ...
Amity Garage
... na tako imenovanem drag racu, tekmi v pospeševanju, bo tekmovalo več kot 150 voznikov.
Amity Garage

Organizatorji zadovoljno povedo, da je za dogodek tudi kar nekaj interesa s strani vplivnežev, med drugim v Lesce prihaja Justus Reid, iz Anglije prihaja Scott Fairnington, z Nizozemske Robin Hartman, iz Slovenije Mark Lesjak, pa tudi številni drugi navdušenci nad avtomobili.

Ne gre sicer za prvi tovrstni dogodek pri nas, dve leti nazaj je namreč po dolgem premoru z dogodki drag race pri nas potekal prvi del dogodka Head2Head. Organizatorji so tedaj privabili več kot 90 tekmovalcev, razstavljenih je bilo več kot 200 vozil, dogodek je privabil več kot 4000 obiskovalcev. Ekipa drugega tovrstnega dogodka pravi, da ob tokratni izvedbi zaradi nekaj zelo potrebnih nadgradenj združujejo moči z Luko, prvotnim organizatorjem.

Amity Garage

Če so bili prvo leto tekmovalci razporejeni v kategorije po po moči motorja, bodo letos po vzoru večjih dogodkih iz tujine avtomobili razporejeni v kategorije po sekundah pospeševanja, glede na kvalifikacije, ki jih bodo vozniki opravili zjutraj. Glede na velik zanimanje pa dodajajo tudi posebno kategorijo Roll Race (leteči start). Meritve bodo profesionalne, dvo celične, start bo na semafor, vsak tekmovalec bo lahko prejel tiskan izpisek svojega časa, rezultate bo mogoče spremljati tudi preko zaslona. Vse kategorije bodo imele nagradni sklad ter podelitev pokalov.

Amity Garage

Del programa pa bo tudi car show, kjer bodo na ogled starodobniki, klasiki, predelani avtomobili, pa športni, super športni in eksotični avtomobili. Med slednjimi lahko gledalci pričakujejo tudi lamborghinija huracan tecnica, ferrarija 458 italia, ferrarija F430, audija R8, mercedes-benza AMG GTR, rolls-royca ghost, mercedes-benza AMG GT black series lamborghini aventador, porscheja GT3 RS, lamborghinija huracan EVO, ...

Na stezi se bo mogoče zapeljati tudi v tako imenovanih dirkalnih taksijih, poskrbljeno bo za zabavo otrok z igrali in drugo animacijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta