(FOTO) V tem nenavadnem mestu vsak dan okoli opoldneva dežuje in bliska, a je prečudovito

D.Ži
24.10.2022 11:14

Dobrodošli v najbolj deževnem mestu na svetu, ki pa obiskovalce razvaja z imenitno ulično kulinariko in botaničnim vrtom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Na najbolj naseljenem indonezijskem otoku Java se nahaja Bogor, znan tudi kot "mesto dežja" in eno od mest z največ nevihtami na svetu. Dežuje skoraj vsak dan, največkrat med 12. in 13. uro. V Guinnessovi knjigi rekordov je Bogor zapisan kot mesto z največ udari strele. V enem letu so strele tam švigale kar 332 dni.

Profimedia

Krivi za to naj bi bili visoka zračna vlaga in temperatura, ki ustvarjata najboljše pogoje za pojav strele. Povprečna vlažnost je 85-odstotna, temperatura zraka pa 25 stopinj Celzija.

Profimedia

Poleg nenavadnega vremena je Bogor za popotnike eden najboljših krajev na Javi za odkrivanje lokalne gastronomije.

Profimedia

Celo prebivalci Džakarte potujejo v Bogor, da bi se predajali kulinaričnim podvigom. Kar na ulicah lahko okusite najrazličnejše preproste, a okusov polne jedi, od mesnih kroglic v eksotično začinjenih krepkih juhah, zavitkov, polnjenih z ribami in mesom, postreženih na bananinih listih, piščančjih in jagnječjih nabodalih do ledenih napitkov iz eksotičnega sadja.

Profimedia

Ena najbolj priljubljenih znamenitosti v Bogorju je botanični vrt, zgrajen pred približno dvema stoletjema. Tam lahko najdete več kot 6000 vrst tropskih rastlin. Samo botanični vrt vsako leto v Bogor privabi več kot 60 tisoč turistov.

Profimedia

V mestu dežja, strel in čudovite narave lahko uživate tudi v safari parku, se preizkusite v jadralnem padalstvu ali raziščete kompleks cvetličnih vrtov, ki je največji v državi.

Profimedia

Lahko tudi pešačite, plavate, kampirate in celo jahate, v vsakem primeru pa s seboj vzemite dežni plašč.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta