Junak iz Cafove: Fant, ki je čez noč moral odrasti, navdušuje svet

Denis Živčec Denis Živčec
07.06.2017 09:49

Sebastjan Plevčak, ambasador gostoljubja 2017. Študent Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem v Mariboru. Skromen, mlad kuharski genij, ki verjame, da se v kuhinji da vse. Tudi preboleti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Aplavzi, nagrade, svečani govori ... Nič od tega ni prav zares v vašem slogu. Kako se kaj držite, zdaj ko je nagrada vaša?

"Mi godi, priznam. Gre za pokazatelj, da delam dobro in prav kot tudi vsa ekipa na šoli."

Tudi starejši, bolj izkušeni kolegi vam v kuhinji priznavajo svojevrstno genialnost. Kako se dojemate? Kot nekoga, ki je šele na začetku svoje poti ali že izdelan kuharski kader?

"V tem poklicu nikoli ne moremo biti zares izdelani. Kuhanje je zelo širok pojem, ki ga je težko opisati. Gre za ogromno količino znanja, ki ga je potrebno pridobiti z vseh koncev sveta. Vsaka celina, vsako mesto ima svoj kulinarični slog. Gre za učenje, ki traja vse življenje. Še zelo veliko se moram naučiti. Vsak dan se. Z vsakim novim krožnikom. Oceno mojega kuharskega znanja pa prepuščam tistim, ki so že jedli z mojih krožnikov."

Prav lahkega poklica si niste izbrali. Delo v kuhinji je telesno naporno in zahteva celega človeka. Si v življenju pogosto izbirate težje poti?

"Ko ti je nekaj pri srcu, je boljše izbrati težko pot, saj se na njej veliko naučiš in doživiš tudi kaj, česar na bližnjici ne bi. Od točke A do točke B je treba iti tako, kot se spodobi."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta