Iz kulinarične Cafove: ambasador gostoljubja 2017 je Sebastjan Plevčak

Denis Živčec Denis Živčec
06.06.2017 19:21

S poklonom mariborski industrijski preteklosti so na VSGT razglasili najobetavnejšega v svojih vrstah. To je postal študent, ki je tuja in domača priznanja že davno nehal šteti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Svečano, s kančkom nostalgije in otožnosti, po mariborsko, a z veliko novih idej in zanosa, so na vrtu restavracije Sedem, hišnega lokala Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, nadaljevali tradicijo in nocoj podelili naziv Ambasador gostoljubja. Nagrado, umetniško skulpturo, prejme tisti njihov študent, ki med študijem pokaže izjemno ustvarjalnost in predanost stroki ter s svojim delom in uvrstitvami na strokovnih domačih in mednarodnih tekmovanjih prispeva k promociji gostoljubja v Sloveniji in Evropi. Izbira ni bila lahka, ker mednarodno nagrajenih študentov na šoli kar mrgoli, a so se odločili, da je ambasador gostoljubja 2017 Sebastjan Plevčak.
Pokazati ima zmagovalec res veliko. Med drugim je lastnik šestih uglednih mednarodnih zlatih medalj, tudi s tekmovanj Big Master Cooking Cup, Culinary Arts in Biser Mora. Osvojil je dve srebrni priznanji tekmovanja GTZ in AEHT v kategoriji novodobne kuhinje in bronasto Big Master Cooking Cup. Koliko priznanj je v življenju osvojil, je študent, ki mu genialnost priznavajo celo številni starejši, bolj izkušeni kolegi, že davno nehal šteti. Na podelitvi se je VSGT poklonila spominu na čase, ko je v Mariboru cvetela tekstilna industrija, predstavila dokumentarni film Iz te snovi se tkejo zgodbe, goste s kulinariko popeljala v zlata mariborska osemdeseta in predstavila ideje, kako vrniti življenje v pozabljene industrijske prostore.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta