Kako dolgo mora trajati spolni odnos za maksimalni užitek? To pravijo ženske ...

D.Ži
20.03.2023 12:23

Čeprav živimo po zelo natrpanih urnikih in se nam vedno kam mudi, ne bi spolnosti smeli spremeniti zgolj v mehanično zadovoljevanje potreb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ženske si še pred penetracijo želijo 11 do 13 minut predigre.
Profimedia

Številne študije so pokazale, da pri večini parov seks traja od pet do osem minut, pri čemer v to ni všteta predigra, ki je pomembna za popoln spolni užitek.

Glede na današnji natrpan življenjski ritem ni presenetljivo, da je uživanje v intimnih trenutkih s partnerjem skrčeno na nekaj kratkih minut, vendar pa naj naslednje informacije motivirajo pare, da izmenjavanje nežnosti in spolnih odnosov samih ne bi smeli skrčiti le na mehansko zadovoljevanje potreb pri visoki hitrosti.

Da bi bile popolnoma zadovoljene in bi v seksu maksimalno uživale, si mnoge ženske želijo, da bi spolni akt trajal vsaj nekoliko dlje.

Študija Journal of Sex Research je pokazala, da si ženske še pred penetracijo želijo 11 do 13 minut predigre in nato 14 do 16 minut seksa. To pomeni, da mora seks s predigro skupno trajati vsaj 25 do 30 minut.

"Pare vedno spodbujam, naj uživajo čim dlje v predigri pred dejanskim seksom. Več kot je predigre, višja je stopnja vzburjenja in lažje boste dosegli orgazem," svetuje Ian Kerner, spolni in zakonski terapevt.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta