Kaos, predolgi hodniki in oderuške parkirnine: To je 10 najbolj stresnih evropskih letališč

D.Ži
01.08.2023 10:10

Potovanje je lahko že samo po sebi stresen podvig, kaj šele, če se ga moramo lotiti s pomočjo enega od najbolj nepraktičnih in nepredvidljivih letališč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pariško letališče Charlesa de Gaulla je izjemno kaotično in zelo oddaljeno od mestnega središča. 
Profimedia

Zamude letov, predolgi hodniki, oddaljeni terminali in draga parkirišča povečajo stres ob prihodu na letališče in lahko pošteno zagrenijo pot na dopust. Če želite potovati bolj sproščeno in ležerno, potem se je nekaterim letališčem bolje izogniti, kar sicer ni vedno izvedljivo, saj alternative niso na voljo ali pa so zelo drage. 

Pariško letališče Charlesa de Gaulla je vodilno med tistimi evropskimi letališči, ki po mnenju potnikov povzročajo stres. Letališče, poimenovano po slavnem francoskem predsedniku, letno obišče več kot 57 milijonov potnikov. Kaos je neizbežen.

Letališče Charlesa de Gaulla letno obišče 57 milijonov potnikov.
Profimedia

Od Pariza je oddaljeno 25 kilometrov (do samega središča mesta pa je je skoraj 40 kilometrov), kar pomeni, da izgubite kar nekaj časa, če želite videti mesto luči. Ne preseneča, da so na vrhu seznama najbolj stresnih tudi letališča drugih velikih in priljubljenih mest - Rim, London, München, Amsterdam in Carigrad.

Zaradi odpovedi letov, stavk in neskončnih cestnih zastojev v prazničnem času ni presenetljivo, da sta londonski letališči Heathrow in Gatwick zasedli drugo in tretje mesto.

Frankfurtsko letališče ponuja parkiranje po zelo zasoljeni ceni. 
Profimedia

Frankfurtsko letališče je na nelaskavem sedmem mestu, ker je tam najdražje pustiti avto za en teden - bolečih 234 evrov boste odšteli za parkirnino. Kar velika razlika v primerjavi z najcenejšim parkiriščem rimskega letališča Leonarda da Vincija, kjer boste za sedem dni parkiranja odšteli le 20 evrov.  Kljub temu je rimsko letališče četrto najbolj stresno letališče v Evropi.

Tukaj je celotna lestvica najbolj stresnih 10:

1. Charles de Gaulle, Pariz

2. Heathrow, London

3. Gatwick, London

4. Leonardo da Vinci, Rim

5. Schipol, Amsterdam

6. München

7. Frankfurt

8. Adolfo Suarez, Madrid

9. Carigrad

10. El Prat, Barcelona

Preveliko in daleč od mesta. Carigrajsko novo letališče je sicer lepo, a potnikom povzroča veliko stresa.
Profimedia

Razglasili so tudi letališča, ki povzročajo najmanj stresa. Prvo mesto je zasedla tisto v danskem Billundu. Drugo najbolj prijazno je letališče v Luksemburgu, tretje pa mednarodno letališče v Vilni, glavnem mestu Litve, piše portal StressFreeCarRental.com.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta