(FOTO) Pozor, zelo vroče! Na tej lepi plaži se pesek segreje tudi do 150 stopinj, v njem lahko celo kuhate

D.Ži
17.07.2023 11:35

Pri naših zahodnih sosedih se pod zemljo marsikaj dogaja. Stranske učinke vulkanskega delovanja s pridom izkoriščajo na slikovitem otoku Ischia.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pred Neapeljskim zalivom se nahaja Ischia, slikovit otok vulkanskega izvora v Tirenskem morju. Poleg dobrega vina in rib je Ischia svetovno znano zdravilišče, eno najbolj cenjenih v Italiji.

Profimedia

Manjši mineralni in termalni vrelci z vodo, katere temperatura je okoli 65 °C, ter blatne kopeli so nekateri izmed razlogov, zakaj je tako priljubljena med turisti. Eden najlepših krajev na otoku je Sant'Angelo, mestece v občini Serrara Fontana, zgrajeno ob velikanski skali z majhnim pasom plaže, ki povezuje oba dela mesta.

Profimedia

Pogled na marino in Tirensko morje iz restavracij ali kavarn na obali navdušuje obiskovalce, tako kot raziskovanje kulinaričnih specialitet, pripravljenih v pesku plaže Le Fumarole, do katere vodi pot, ki se vije navzgor med hišami, stran od središča mesta in ponuja fantastičen pogled na otok Capri v daljavi.

Profimedia

Plaža Le Fumarole je znana po stebrih pare, ki nastanejo zaradi vulkanske dejavnosti in se skozi pesek dvigajo na površje. Ponekod je pesek tako vroč, da domačini uporabljajo posebne posode za kuhanje v njem.

Profimedia

Na vročih točkah se temperatura dvigne na 100 do 150 stopinj Celzija, kar je idealno za kuhanje piščanca, rib, krompirja ali jajc. Školjke so pripravljene v približno 20 minutah, piščanec pa zahteva med uro in uro in pol, okus je fantastičen. V poletnih nočeh je piknik na toplem pesku pogost prizor. Plaža Le Fumarole je ena najlepših na Ischii in je le nekaj minut hoje oddaljena od plaže Maronti in naravnih vročih vrelcev Cavascura, piše hrvaški portal PunKufer.

Profimedia

Na drugi strani Sant'Angela, v bližini taksi in avtobusne postaje, je slikovita plaža Cava Grado, ki se nahaja v majhnem zalivu s fantastičnim pogledom na mesto, medtem ko je najbližja plaža v središču vasi Chiaia di Rose.

Profimedia

V neposredni bližini mesta so tudi trije termalni parki. Po cesti, ki se spušča iz sosednjega zaselka Succhivo, se peljete mimo Termalnega parka Romantica, nato vas preseneti Tropski termalni park.

Profimedia

Afroditini termalni vrtovi se nahajajo ob cesti, ki vodi od Sant'Angela do plaže Maronti. V vsakem primeru vas Ischia ne bo razočarala, še piše PunKufer.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta