(FOTO) Neodkriti gorski raj: Kraj neverjetne lepote in miru bo vaše sanjsko zavetje pred vročino in hordami turistov

D.Ži
18.07.2023 10:37

Prav mogoče, da za ta delček sveta še niste slišali, a vas bodo prizori neokrnjene narave, pristnega življenja in odmaknjene spokojnosti povsem zasvojili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nežna, neokrnjena narava vas bo napolnila z novim navdihom in energijo.
Profimedia

Pokrajina Rize na obali Črnega morja blizu severovzhodne meje Turčije z Gruzijo je ena tistih zanimivih destinacij, za katere mnogi turisti še niso slišali. Kar je škoda, saj se tam prepletajo najlepše planinske poti v Turčiji in ​​samotne ceste, ki ponujajo razgled na fascinantno pokrajino.

Profimedia

Z izjemo Rizeja, mesta na obali Črnega morja, po katerem je pokrajina dobila ime, doline in planote, obdane z visokimi gorami, ostajajo večinoma podeželske.

Profimedia

Z nižjimi temperaturami so gorske vasice idealen kraj za pobeg pred poletno vročino. Rize je znan po proizvodnji čaja, pa tudi po zgodovinskih znamenitostih.

Profimedia

Çamlihemşin je najbolj privlačen del province Rize, kraj, kjer mir narave motijo ​​le preprosti penzioni in kavarne, ki jih vodijo mladi, ki so zaradi preprostejšega življenja zapustili mesto, in umetniki, ki tam črpajo navdih.

Profimedia

Od črnomorske obale se cesta proti Çamlıhemşinu prebije skozi gorsko dolino in reko Firtina, ki se spušča vse do gore Kačkar, vijugajoča med pašniki, dolinami in gorskimi vasmi. Gozdarstvo, čebelarstvo in živinoreja so še vedno glavni vir dohodka na tem območju. Zdi se, da se je čas tam ustavil, piše hrvaški portal PunKufer.

Profimedia

Če vas pot zanese v ta del Turčije, lahko prenočite v tradicionalnih hišah z lesenimi fasadami, kjer boste izvedeli kaj več o tamkajšnji kulturi, pa tudi kaj dobrega pojedli.

Profimedia

Kot tipičen zajtrk bodo gostitelji postregli z mihlamo, polento s topljenim sirom, pokrajina je znana tudi po sarmicah z listi vinske trte in pilavu ​​z inčuni.

Profimedia

Če se odpravljate na raziskovanje gorskih vasic z avtomobilom, je dobro vedeti, da boste potrebovali vozilo, ki bo kos zahtevnemu terenu, vendar je ta del mnogim najlepši.

Profimedia

Vonj po sveže pečenem kruhu in divjih cvetlicah, zven kravjih zvoncev in toplina gostiteljev so idealna kombinacija za čudovite spomine, še piše PunKufer. 

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta