Ključ do zdravja in dobrega počutja vašega psa – hranjenje s surovo hrano

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
02.06.2023 08:22

Hišni ljubljenčki so več kot le naši kosmati spremljevalci. So družinski člani, zato je lastnikom njihovo zdravje in dobro počutje pomembno. Tako kot pri ljudeh, ima hrana tudi pri psih pomembno vlogo za ohranjanje zdravja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

V podjetju Good4dogs smo razvili zdrave, naravne surove obroke, ki vašemu pasjemu prijatelju zagotavljajo pravo ravnovesje beljakovin, maščob, vitaminov in mineralov. Za razliko od predelane hrane, je surova hrana brez kakršnih koli konzervansov, barvil ali dodatkov, zaradi česar je varna za uživanje, podpira prebavo in imunski sistem, ugodno vpliva na počutje psa in ne povzroča nastanka intoleranc in alergij.

Zakaj bi psa hranili s surovo hrano?

Psi so po naravi mesojed, kar pomeni, da so njihovi prebavni sistemi prilagojeni prebavi surovega mesa, kar se kaže v številnih fizioloških značilnostih: prebavni trakt je krajši od človeškega, želodčna kislina pa močnejša, imajo tudi omejeno sposobnost prebave ogljikovih hidratov. Čeprav so se psi skozi tisočletja prilagodili na raznoliko prehrano, tudi človeško, so njihove prehranske potrebe še vedno iste in predvsem, drugačne od naših. To je glavni razlog, zakaj je dobro psa hraniti s surovo hrano.

Shutterstock

Prednosti hranjenja psa s surovo hrano

Hranjenje s surovo hrano je priljubljena izbira med lastniki psi, ki se zavedajo njenih prednosti. Priporočljiva je tudi za pse, ki so nagnjeni k alergijam in intolerancam.

Naj naštejemo le nekaj prednosti:

  • Boljša prebava in manjši iztrebki: Surova hrana je lažje prebavljiva in omogoča boljšo absorpcijo hranil. Psi, hranjeni s surovo hrano, imajo boljšo prebavo, težave, kot so driska ali zaprtje izginejo. Iztrebek je manjši, bolj zdrav in manj smrdeč.
  • Močni, zdravi zobje in dlesni, manj zadaha: Surova hrana in grizenje surovih kosti pomagata pri naravnem čiščenju zob, kar zmanjšuje nabiranje zobnega kamna in preprečuje težave z zobmi in dlesnimi.
  • Sijoča dlaka in koža: Psi, hranjeni s surovo hrano, imajo sijočo, gosto in zdravo dlako ter kožo. Koža je najboljši pokazatelj stanja v črevesju. Večina težav s kožo so posledice preobremenjenega in »zapacanega« črevesja.
  • Več energije, manj težav s sklepi: Pes, ki se hrani s surovo hrano ima več energije in je bolj živahen, zmanjšajo se morebitne težave in bolečine v sklepih. 
  • Boljše splošno zdravje in počutje: Surova hrana pozitivno vpliva na splošno zdravje in počutje psa. Okrepi imunski sistem, uravna telesno težo (prekomerna teža obremenjuje srčno žilni sistem) ter zmanjša tveganje za razvoj številnih zdravstvenih težav, vključno z debelostjo in diabetesom.
Arhiv naročnika

Surova hrana – življenje polno vitalnosti in energije

Pri hranjenju s surovo hrano ne gre le za zagotavljanje zdravega obroka, gre za to, da psu omogočite življenje, polno vitalnosti in zdravja. Zdravje in sreča vašega psa sta odraz nege in ljubezni, ki mu jo dajete.

Verjamemo, da si naši psi zaslužijo najboljše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.