Meri Cetinić: Glasbeniki puščamo sled s skladbami, ne z izgledom

Sonja Javornik Sonja Javornik
07.09.2018 06:12
Hrvaška kantavtorica Meri Cetinić bo 19. septembra kot posebna gostja na koncertu dalmatinskih klap in Mladena Grdovića nastopila na Gospodarskem razstavišču.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv izvajalca
Kmalu boste prišli v Ljubljano, kjer boste gostja na koncertu klap in kolega Grdovića. Imate sicer raje samostojne koncerte ali so vam všeč tudi takšni dogodki, ko se lahko družite s kolegi?
Kaj sicer mislite o klapah in njihovih izvedbah skladb?
Moj vtis je, da Dalmatinci res radi in zelo veliko pojete. Imam prav?
Ste kaj presenečeni, kako dolgo že traja vaša kariera? Ali pa ste bili že na začetku dovolj samozavestni, da ste verjeli, da boste pevka vse življenje?
Torej sploh nikoli niste razmišljali o tem, da bi imeli kak drug poklic?
Kdo pa je prvi opazil vaš glasbeni dar?
Marija Franetović
Še bolj prepoznavni ste postali, ko ste s prijatelji ustanovili skupino More. Ali kdaj pogrešate čas, ko je bilo vse novo?
Slobo Kovačević
Ste takoj vedeli, da bo pesem More velika uspešnica?
Kaj pa kasneje - ste se naučili prepoznati uspešnico ali vas je uspeh pesmi presenetil?
Kovačević, Runjić, Fiamengo, Ante Cetinić
Ne samo da ste se v zgodovino nekdanje Jugoslavije zapisali zaradi številnih uspešnic - bili ste tudi prva pevka na tem področju, ki je prodala album v diamantni nakladi! Ali mislite, da bi bile pesmi z albuma Ja sam žena tudi danes tako uspešne, tako prodajne, ali se je scena v teh desetletjih preveč spremenila?
Z vašim imenom nikoli ni bilo povezanih kakšnih škandalov. Vedno ste v prvi plan postavljali glas, ne stas. Kako gledate na pevke danes, ki več energije vlagajo v videz kot petje?
Pred kratkim je umrl vaš kolega in dobri prijatelj Oliver Dragojević. Vas je presenetilo, kako velik je bil odziv javnosti?
Poznala sta se že od otroštva pa tudi v karieri so se vama pogosto križale poti. Se še spomnite, kdaj sta prvič skupaj zapela?
Kako je prišlo do tega, da se je pridružil tej zasedbi?
Kaj pa tisti duet, ki sta ga posnela, ker pevka, s katero je bil zmenjen že prej, ni prišla na snemanje? Mislite, da je usoda poskrbela, da sta pela skupaj?
Kaj ste se naučili od njega? In kaj on od vas?
So na estradnem prizorišču taka prijateljstva pogosta?
Intervju je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta