Novo presenečenje v letu 2020: Tako si moški danes predstavljajo popolno žensko

D.Ži
06.11.2020 09:27

Če bi pred desetimi leti vprašali moške, kako je videti njihova popolna ženska, bi dobili odgovore tipa: "Sem ljubitelj nog" ali "Všeč so mi velike prsi". Danes odgovori zvenijo zelo drugače.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Britanska strokovnjakinja za seks in razmerja Tracey Cox je preko družbenih omrežij naredila malo raziskavo in moške vprašala, kakšna mora biti njihova idealna ženska. Odgovori so jo presenetili, saj se je izkazalo, da so se moški krepko odmaknili od trenda, ki je vladal pred desetimi leti, piše Daily Mail. To si ji med drugim odgovorili:

- "Najprej me na ženski pritegnejo oči."

- "Postava ne igra pomembne vloge, tudi ne višina ali velikost prsi. Ključna je osebnost."

- "Nimam idealnega tipa ženske. Mislim, da so samozavestne, inteligentne in smešne ženske privlačne in prihajajo v vseh oblikah, velikostih in barvah."

Profimedia

Kot kaže, se je slika popolnosti v zadnjem desetletju spremenila. Seveda le, če verjamemo v iskrenost odgovorov. Coxova je pozdravila premik od poveličevanja domnevno idealnih telesnih mer. Se pa zaveda, da bodo nekatere stvari moške vedno privlačile, kar naj bi bilo evolucijsko pogojeno, saj naj bi se naša vrsta zato uspešno množila še naprej. Mladost, širši boki, podzavestno povezani z rodnostjo, razkošni lasje, čista koža in dovolj mesa na kosteh, kar naj bi podzavestno povezovali z nahranjenostjo. Vse to naj bi v naši prazavesti bilo povezano z večjo sposobnostjo rojevanja.

Profimedia

Več raziskav je pokazalo, da moške danes bolj od supermodelov privlačijo ženske povprečnega videza, v ospredje stopata značaj in osebnost, kar naj bi bilo povezano s tem, da se večina moških težko spopada s situacijo, ko bi si njegovo partnerico želel vsak drugi moški. Lep obraz je na listi želja vedno bil višje ocenjen od dobre postave. Če je osebnost pred desetletjem bila bistveno nižje, je zdaj skočila na sam vrh. "Lepa osebnost dela vse ljudi lepe. Videz me privlači, a me ne zadrži," je Coxovi dejal eden od vprašanih. Drugi pa je dodal: "Vseeno mi je, če je temnolaska ali blondinka. Pomembno je, da je ljubezniva, skrbna, zabavna, radovedna in avanturističnega duha."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta