PC Game Pass na voljo v 40 novih državah, med njimi je tudi Slovenija

Gregor Grosman Gregor Grosman
22.04.2023 07:21

Podobno kot pri storitvi pretočnega videa Netflix ali spletni zbirki iger Steam, pri PC Game Pass brskate med naslovi iger, jih namestite na računalnik in igrate, dokler imate aktivno naročnino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posnetek Zaslona

PC Game Pass je uradno na voljo tudi v Sloveniji, Microsoft je dostopnost storitve namreč razširil na 40 novih držav. Igralci si lahko odslej zagotovijo dostop do knjižnice z več sto računalniškimi igrami za sistem Windows, vključno z novimi izdajami studia Xbox Game Studios, ki so na voljo že prvi dan po izdaji, vključuje tudi kultne igre Bethesda, pa naročnino EA Play. Med najnovejšimi igrami, ki so na voljo z naročnino PC Game Pass, je Minecraft Legends, 2. maja pa bo dostopna igra Redfall, težko pričakovani Starfield pa prihaja 6. septembra letos. 

PC Game Pass je v Sloveniji na voljo za 9,99 evra na mesec, da bi proslavili uradno predstavitev, je novim članom v Sloveniji za omejen čas na voljo za 3 mesece za 1 evro. Uporabniki, ki so sodelovali v programu Insider, bodo samodejno prejeli dodatna dva meseca brezplačnega članstva. 

Kot najenostavnejši dostop do nabora iger v oblaku pri Microsoftu navajajo Xbox aplikacijo za osebni računalnik, v kateri, podobno kot pri storitvi pretočnega videa Netflix ali spletni zbirki iger Steam, brskate med naslovi iger, jih namestite na računalnik in igrate, dokler imate aktivno naročnino, pri tem pa se povezujete z drugimi uporabniki prek spleta. V zbirki je več sto iger različnih žanrov, redno pa dodajajo nove, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji legendarnih iger, kot so denimo Age of Empires, Need for speed, Return to caste Wolfenstein, pa odličen Far Cry. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta