Podrobnosti napada barakude na slovenskega ribiča: "Vprašanje je, ali mu bodo zdravniki uspeli rešiti vid"

M.R.
27.09.2024 10:08

Poročali smo, da je pri otočku Blitvenice pri Žirju v torek med podvodnim ribolovom barakuda napadla slovenskega ribiča. Hrvaški mediji pišejo, da je ogrožen njegov vid.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profesor Alen Soldo je dejal, da so barakude na slabem glasu.
Profimedia

Ko je ribič ustrelil ribo, ga je ta napadla. Večkrat se mu je zaletela v masko, ki se je razbila, pri tem pa je bil poškodovan in so ga odpeljali v bolnišnico. 

"Moj prijatelj čaka na operacijo očesa, ker se mu je riba zaletela v masko, ki se je razbila in ga poškodovala. Ne more opisati napada, ker je trenutno njegovo zdravje na prvem mestu, in vprašanje je, če mu bodo lahko zdravniki sploh rešili vid. Gre za poškodbo očesa," je za spletni portal 24sata povedal slovenski ribič. 

Za omenjeni spletni portal je profesor na oddelku za študije morja pri splitski univerzi Alen Soldo povedal, da gre za neobičajen incident. Predvideva, da gre verjetno za eno izmed treh vrst barakud, ki živijo v Jadranskem morju. 

"Kar sem izvedel iz medijev, kaže, da se je riba enostavno branila. Vsak, ki se potaplja, mora vdeti, da obstaja tveganje, vprašanje pa je, kako se vse skupaj odvije. V tem primeru se je enostavno končalo slabo za potapljača. Velikokrat med potopom opazim jate barakud in načeloma z njimi ni nobenih težav, so pa na slabem glasu," je povedal Soldo, ki je sicer tudi sam potapljač.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta