Popotniki trdijo, da je te "še neodkrite" kraje treba obiskati, eden od njih se je povsem zaljubil v slovenske

D.Ži
26.04.2024 09:25

Velike svetovne prestolnice pozna že večina turistov, izkušeni popotniški sladokusci pa so izbrali nekaj mest, ki še niso množično oblegana in so zato še toliko bolj očarljiva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenija postaja priljubljena popotniška destinacija, mnogi si jo želijo ogledati, še preden jo preplavijo turisti. 
Profimedia

Obstaja razlog, zakaj so mesta kot Pariz, Tokio in Los Angeles priljubljene turistične destinacije. Ti kraji obiskovalcem veliko ponujajo, obstajajo pa tudi druge destinacije, ki niso tako priljubljene, a so enako privlačne – ena od njih je v Sloveniji. To je mnenje uporabnika Reddita. Na priljubljenem omrežju te dni odgovarjajo na vprašanje, "katero ne tako priljubljeno državo morate obiskati". Odgovori so zelo zanimivi in navdihujoči.

Otok Hidra v Grčiji

"Hidra, Grčija. Z ženo sva šla tja na medene tedne. Otok, ki nama je bil zelo všeč in ni tako znan kot Santorini in Mikonos, je Hidra. Pravzaprav je bil to najin najljubši otok. Ničesar ni tam početi, bilo je zelo sproščeno. Pravzaprav je to bil oddih od najinih letnih počitnic, ki sva ga potrebovala po nekaj dneh ogledov v Atenah in preden sva se odpravila na zabavo na Mikonos, na otoku ni avtomobilov, samo osli, zelo je pohoden in majhen," piše eden od uporabnikov.

Laos

"Laos. Popolnoma sem se zaljubil v vsako ped  te države. Ljudje so fantastični, hrana je odlična in pokrajina je preprosto čudovita," trdi drugi.

Slovenija

"Tam se je rodila moja žena in vračava se vsako drugo leto, da bi videla njeno družino in prijatelje. To je tako lepa dežela. Skrivnost je zdaj začela prihajati na dan, zlasti kraji, kjer se lahko slikaš za instagram, kot sta Blejsko jezero in Predjamski grad, še vedno ni takšne gneče kot v državah, kot je Hrvaška," piše uporabnik.

Tunizija

"Tunizija, še posebej mesti Tunis in Monastir. Je zelo poceni in ljudje so neverjetno prijazni," pravi uporabnik.

Šrilanka

"To je čudovita dežela in ima vse: plaže, gozdove, gore, starodavne templje in safari z divjimi živalmi. Všeč mi je bila tamkajšnja hrana, saj vsebuje veliko karija. Ko si na plaži, lahko poješ veliko sveže morske hrane," piše drugi.

Gent v Belgiji

"Gent je čudovito mesto. Je živahno, ima zgodovino in je zabavno. Obiščite ga," je pojasnila ženska.

Lyon v Franciji

"Od Pariza je oddaljen le dve uri vožnje z vlakom, a ima polovico manj prebivalcev kot francoska prestolnica. Je kot francoske Firence, a z dostopnostjo in kulinariko svetovne kakovosti," piše tretji. 

Antigva v Gvatemali

"Neizmerno obožujem Gvatemalo. Še bolje je, če govoriš vsaj malo špansko. Zapusti Guatemala City in naj Antigva postane tvoja domača baza. V Antigvi in ​​okolici je kaj videti," še preberemo na omrežju. 

Sapporo na otoku Hokkaido na Japonskem

"Sapporo, Japonska. Z možem sva šla v to mesto na severnem japonskem otoku Hokkaido in bilo je spektakularno! Ko večina ljudi pomisli na potovanje na Japonsko, pomisli na Tokio, vendar je Sapporo veliko manj hvaljen. Gore okoli mesta so neverjetno lepe, hrana pa božanska," je še eden od komentarjev. 

Ulan Bator v Mongoliji

"Mongolija. Pravzaprav je tam samo eno veliko mesto – Ulan Bator, ki ga lahko obiščeš v uri ali dveh. Presenetila me je pokrajina. Lepa je, užival sem," je zaključil moški.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta