Poslovil se je eden začetnikov rock'n'rolla Fats Domino

STA
25.10.2017 18:16

V svojem domu v ameriškem New Orleansu je v torek ponoči umrl pionir rock'n'rolla Fats Domino, je danes potrdil mrliški oglednik. Star je bil 89 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fats Domino
Reuters

Domino je bil eden najvplivnejših izvajalcev rock'n'rolla v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja, najbolj znan je bil po svojih hitih Ain't That a Shame in Blueberry Hill.
Dominova hči je danes sporočila, da je njen oče umrl mirno v krogu družine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Pevec in pianist iz New Orleansa je prodal več kot 65 milijonov plošč. V 50. letih minulega stoletja jih je več prodal le še Elvis Presley. Njegov prvenec The Fat Man iz leta 1949, ki so ga prodali v več kot milijon izvodih, mnogi imenujejo prvo rock'n'roll ploščo. Domino je bil eden prvih izvajalcev ritem in bluesa, ki je bil priljubljen tudi med belopoltimi.
Ravno po prvencu The Fat Man pa je Domino, rojen kot Antoine, dobil tudi svoj vzdevek Fats.
Rodil se je v revni francosko-kreolski družini, kot otrok pa je prenašal led v New Orleansu. Večina domov je takrat že imela klaviature, na katere je Domino pogosto igral, ko je odložil svoj tovor.

Fats Domino na odru v New Orleansu
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta