Prototipi: Mercedes EQG na naših cestah

10.04.2023 06:00

Proizvajalci redno testirajo še nerojene avtomobile na pravih cestah - med vračanjem s Primorske smo na avtocesti ujeli zakamuflirani bodoči električni mercedes EQG.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urša Prosenjak

Mercedes je svojega najtežjega terenca pripravil na elektrifikacijo že z lani predstavljenim konceptom EQG, zdaj pa ga izdatno testirajo in pripravljajo na serijsko proizvodnjo, ki bo tekla pri naših severnih sosedih tu čez mejo v Magni v Gradcu, kar razkrivajo tudi registrske tablice. Veliki G, polepljen s kamuflažno folijo, je tako kot vsi drugi udeleženci obtičal v zastoju pred Vrhniko in se počasi prebijal proti Ljubljani in naprej proti domu v Avstriji. Navzven je morda videti kot čisto običajni G, le da njegovo električno dušo razkriva odsotnost izpušnih cevi, prav tako pa so take primerke že posneli tudi na cestah v Avstriji in Nemčiji in seveda na Nürburgringu.

Večina voznikov prototipov ima, kot smo se pred leti imeli priložnost pogovarjati z enim od njih, nalogo, da če opazijo, da jih fotografirajo, pospešijo in se umaknejo, le da bodoči EQG tu zaradi zastoja ni imel kam pobegniti in se je tako nastavil našim objektivom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta