Mercedes: Prenovljena razreda A in B že pri nas

Peter Pirkovič
18.02.2023 04:00

V minulih dneh so iz tovarne v nemškem Rastattu v Slovenijo prispeli prvi primerki osveženih razredov A in B.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri obeh modelih so v Stuttgartu spremenili luči in nekaj malenkosti.
Mercedes-Benz

Pri obeh modelih gre za malenkostno prenovo zunanjega videza in na drugi strani nadgradnje paketov opreme ter pogonskih agregatov. Pri zunanjem videzu jima je skupna sprememba sprednjega dela, kjer se najbolj opazi nova grafika žarometov z novim LED-podpisom dnevnih luči, prav tako so spremembe vidne na odbijaču in maski. Podobno je na zadnjem delu obeh, kjer imajo LED-luči novo grafiko, oblikovno osveženi so odbijači, nov je difuzor, obenem pa velja izpostaviti še možnost izbire dveh novih barv zunanjosti in prevetreno ponudbo platišč v velikosti do 19 palcev.

Potniška kabina v prvi vrsti prinaša več serijske opreme pri večini paketov opreme. In ne samo to. Uvajajo se številni kakovostnejši materiali, nov je volan, prav tako novi in udobnejši so sedeži, vidno izboljšan je ne nazadnje infozabavni vmesnik MBUX s serijskimi sedempalčnimi merilniki in desetpalčnim osrednjim zaslonom. Kot pravijo pri Mercedesu, ima ta izboljšano tako strojno kot programsko opremo, ki med drugim ponuja boljšo ločljivost, izboljšano glasovno upravljanje, možnost izbire slovenskega jezika, z nekajmesečnim zamikom pa se uvaja tudi integriran čitalnik prstnega odtisa za avtorizacijo profila.

Prenovljena A in B sta dobila izboljšan multimedijski vmesnik in slovenski jezik.
Mercedes-Benz

Ponudba motornih pogonov se ne spreminja, pač pa le izboljšuje. Vsi motorji, z izjemo dizelskih enot in tistih navitih, ki nosijo oznako AMG, imajo na nek način dodatek elektrifikacije. Večina motorjev v obliki 48-voltnega blago hibridnega sistema, tisti z oznako E pa ima vgrajeno nekoliko večjo kapaciteto baterije (11,5 kWh) z možnostjo polnjenja na domači vtičnici, poleg pa je vgrajen še zmogljivejši 80-kilovatni električni motor. V tem primeru gre za različici A250e in B250e. Pri Mercedesu navajajo, da ta dva pri izbiri električnega načina vožnje s polno baterijo zmoreta prevoziti 81 kilometrov. Kot že omenjeno, tako A kot B v ponudbi ohranjata dizelske motorje z razponom moči od 85 do 140 kilovatov, obenem pa je poskrbljeno tudi za tiste, ki si želijo še nekaj več dinamike. A45 AMG S ima vgrajen zmogljiv 310-kilovatni motor s pogonom na vsa štiri kolesa.

Cena razreda A se giblje med 40 in 73 tisočaki, za družinsko naravnani razred B pa so cene v razponu od 41 do slabih 50 tisočakov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta