Mercedes-Benz GLE: Spremenjen obraz in priključni hibrid

Peter Pirkovič
27.02.2023 04:00

Veliki GLE in njegov kupejevski brat sta bila deležna oblikovne osvežitve zunaj in znotraj, obenem pa je bila ta vmesna prenova dobra priložnost, da nekoliko okrepijo motorno ponudbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na zunanjosti so spremenili le podobo sprednjih in zadnjih luči.
Mercedes-Benz

Pravzaprav korenitih sprememb na zunanjosti ni opaziti, izjema so žarometi z novo LED-grafiko, prav tako spremenjena je grafika na zadnjih lučeh. V potniški kabini so Mercedesovi razvojniki vgradili nekaj novih materialov, opazno nova sta volan in multimedijski vmesnik MBUX druge generacije, ki uporabniku med drugim omogoča različne prikaze v primeru vožnje po terenu (prikaže naklone, kote nagibanja in kote krmiljenja, hkrati pa omogoča rentgenski pogled na sprednja kolesa na osrednjem zaslonu). Za uporabnike, ki bodo na svojega GLE-ja velikokrat pripeli prikolico, so Mercedesovi inženirji razvili sistem, ki v navigacijski napravi ponudi najboljšo pot do cilja glede na velikost prikolice.

Ob novem multimedijskem vmesniku je GLE zdaj na voljo tudi kot priključni hibrid z 280 kW moči.
Mercedes-Benz

Največja novost pri Mercedesovem velikanu je priključnohibridni pogon z oznako GLE 400e, kar pomeni, da so Nemci ustvarili kombinacijo dvolitrskega štirivaljnika in elektromotorja, ki razvijata sistemsko moč 280 kW (381 KM). Ta ima vgrajeno 23,3-kWh baterijo, a pri Mercedesu še niso razkrili, kakšen je doseg zgolj na električni pogon. Omeniti velja tudi to, da so vsi drugi motorji opremljeni z 48-voltno blago hibridno tehnologijo in da imata verziji GLE 53 in 63 S AMG nekaj več navora zaradi sprememb v programski opremi. Avtomobila v prodajne salone pripeljeta aprila in tedaj bodo tudi znane cene.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta