Saša Lošić žaluje: Dolge mesece je skrbel za očeta, zdaj pa ostal brez njega

D.Ži
04.11.2020 09:11

Poslovil se je Dobrota Lošić, legendarni novinar, urednik in eden od ustanoviteljev bosanske javne televizije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

V 89. letu je umrl Dobrota Lošić, legendarni urednik, novinar ter eden od ustanoviteljev RTV Sarajevo, znan pa je bil tudi kot oče prav tako legendarnega glasbenika, Saše Lošića, frontmena kultne zasedbe Plavi orkestar. Umrl je minulo soboto v Sarajevu. Dobrota Lošić je veljal za zelo cenjenega novinarja in urednika, svoj čas je bil tudi predsednik bosansko-hercegovskega združenja novinarja. Bil je tudi eden tistih, ki so ustvarjali za kulturna časopisa Korijen in Putevi, pisal pa je tudi za Večer in Novice. Za njim ostaja knjiga pripovedk Golubovi na pragu.

Saša Lošić
Robert Balen

Dnevni Avaz piše, da je Saša Lošić zadnje mesece za svojega očeta zelo skrbel. N1 poroča, da je Dobrota pred koncem življenja bival v enem od sarajevskih domov za starostnike, kjer so mu nudili tudi zdravstveno oskrbo. Tam ga je obiskal tudi eden od članov bosanskega društva novinarjev in se z njim dolgo pogovarjal. Čeprav je nedavno utrpel možgansko kap, je bil vedrega duha. Med klepetom ga je po mobilnem telefonu poklical Saša, ki je preveril, kako se oče počuti. Dejal mu je, da je na sina zelo ponosen. Dodal je, da je znano, kako novinarji ne živijo prav dolgo, a da je sam presegel nekatere statistike, za kar mu ni niti malo žal. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta