Televizija Slovenija pripravlja najboljšo zabavo pri vas doma za 40 tisočakov

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
29.12.2019 17:26

Preverili smo, koliko bo Radiotelevizijo Slovenija, ki je v vse slabšem finančnem položaju, stal silvestrski program na javni televiziji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zadnji večer s Klemnom Slakonjo
Jani Ugrin/RTV SLO

Spektakularni glasbeni program in najboljša novoletna zabava pri vas doma. Tako na Televiziji Slovenija oglašujejo tokratni silvestrski program, ki se bo začel ob 20. uri s Klemnom Slakonjo, prehod v novo leto pa bosta odvodila Darja Gajšek in Blaž Švab. "Igralec, pevec, imitator, komik in voditelj Klemen Slakonja nam je za zadnji večer v tem letu pripravil za eno nogometno tekmo uspešnic, priredb, imitacij in parodij. Če smo natančni, malo čez trideset skladb," napovedujejo na Kolodvorski, pri tem pa omenjajo Big Band in Simfonični orkester RTV Slovenija, Luko Šulića, zasedbo Perpetuum Jazzile, Nipkeja, Senidah, Zalo in Gašperja pa tudi Tadeja Toša in Melanio Trump. Za glasbene nastope oziroma izvedbe je javni zavod namenil 1500 evrov, za scenarij 1500 evrov in za vodenje oddaje 1500 evrov bruto. "Televizija Slovenija je za silvestrski program načrtovala porabo v višini 40.000 evrov bruto. Realizacija porabe bo v okviru planskih sredstev," pojasnjujejo na Radioteleviziji Slovenija (RTVS), kjer so leta 2018 stroški silvestrskega programa znašali 31.100 evrov, v znesek pa so bili vključeni honorarji zunanjim izvajalcem, potni stroški, prevozi, garderoba, rekviziti in scenografija.

Silvestrski pozdrav z Darjo Gajšek in Blažem Švabom
Adrian Pregelj/RTV SLO

V novo leto po dvanajstinah

Leto 2020 bo RTVS sicer začela z začasnim financiranjem po dvanajstinah, saj so nadzorniki javnega zavoda nedavno zavrnili finančni načrt za prihodnje leto, ki ga je pripravilo vodstvo največje medijske hiše v državi. Nadzornike motijo predvsem predvideni previsoki stroški in krpanje lukenj s pomočjo prodajanja delnic Eutelsata, saj jih po dveh desetletjih zmanjkuje. Kot je poročala STA, se je po besedah generalnega direktorja Igorja Kadunca v nadzornem svetu med drugim pojavil dvom, "ali ravnamo dovolj racionalno, vendar smo z dosedanjim delom dokazali, da se obnašamo racionalno, in računamo, da bomo z argumenti te pomisleke zavrnili". Opozoril je, da novi predlog finančnega načrta ne bo mogel biti bistveno drugačen od zdajšnjega, ker bi bil potem neusklajen s programsko-produkcijskim načrtom (PPN). "Mislim, da bodo argumenti glede pričakovanj predstavnikov ustanovitelja za leti 2020 in 2021 prepričali nadzornike, da si v tem trenutku krčenja programov in oddaj v PPN ne moremo privoščiti," je še povedal za STA. Nadzorniki od Kadunca pričakujejo tudi konkreten in podroben kadrovski načrt.

(Še) ne bo pogrebščine

Generalni direktor RTVS Igor Kadunc
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta