Tim Marovt je v Berlinu pretekel največ doslej na maratonih - 15 km!

DR
29.09.2024 17:00

To je bil prvi letošnji mejnik v njegovi športni karieri. Pretečenih 15 km na maratonu v Berlinu pa je njegov drugi letošnji velik dosežek. Z njim dokazuje, da še naprej premika meje nemogočega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tim Marovt je na BMW-maratonu v Berlinu prvič pretekel 15 kilometrov.
Osebni arhiv

Tim Marovt je na BMW-maratonu v Berlinu prvič pretekel 15 kilometrov. Doslej je sodeloval na 10-kilometrskih maratonih. Berlinski maraton pa si je izbral za naskok na razdaljo 21 km.

Ni naključje, da si je ta cilj postavil prav na maratonu v Berlinu, saj gre za največji maraton v Evropi. Sodi med največjih šest maratonov Svetovne serije (World Marathon Majors). Marovt je v preteklosti že sodeloval na več mednarodnih maratonih v tujini - na Dunaju, v Manchestru, Parizu, Londonu ..., toda na 10-kilometrski progi.

Kot je znano, je mladenič iz Slovenskih Konjicah pred leti pri deskanju na Havajih doživel hudo poškodbo. Zaradi poškodbe hrbtenjače so mu zdravniki postavili diagnozo, da nikoli več ne bo hodil in da bo moral sprejeti življenje v invalidskem vozičku.

Toda to ga ni ustavilo. V nasprotju z diagnozo zdravnikov že nekaj let teče na maratonih po vsem svetu. Spomladi letos je bil v Madridu, kjer mu je španska atletska zveza podelila posebno priznanje Corredor za inspirativno zgodbo.

To je bil prvi letošnji mejnik v njegovi športni karieri. Pretečenih 15 km na maratonu v Berlinu pa je njegov drugi letošnji velik dosežek. Z njim dokazuje, da še naprej premika meje nemogočega.

Osebni arhiv

"Ni skrivnost, da je bil moj cilj preteči 21 kilometrov, vendar so slabi dnevi in neuspehi sestavni del športa. Ne krivim prehlada, ki me je prejšnje dni močno oviral, vendar mi danes žal ni uspelo doseči zastavljenega cilja. Vem, da me bo ta neuspeh še bolj motiviral in da mi bo letos uspelo preteči polmaraton," je po maratonu dejal Tim Marovt.

Tim Marovt je sodeloval na maratonu v Berlinu na posebno vabilo BMW Avto Aktiv. Prvič je tekel na enem od šestih največjih maratonov na svetu. Berlinski maraton v živo spremlja kar milijon ljudi, prek televizijskih zaslonov 10 milijonov, skupaj z drugimi digitalnimi platformami pa celo 15 milijonov ljudi.

Berlinski maraton je sicer znan po hitri progi in ugodnih vremenskih pogojih za tekače. Svetovni rekord moških v maratonu je bil postavljen prav v Berlinu. Leta 2022 ga je postavil Eliud Kipchoge (Kenija) s časom 2:01:09.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta