(FOTO) Tim Marovt navdušuje tudi v tujini: V Španiji je prejel posebno priznanje za inspirativno zgodbo

A.L.
25.04.2024 11:31

Tima Marovta huda poškodba ni ustavila, danes teče maratone po vsem svetu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred leti je pri deskanju na Havajih doživel hudo poškodbo.
Osebni Arhiv

Tim Marovt, ki se trenutno pripravlja na nedeljski maraton v Madridu, je v družbi najboljših španskih atletov prejel posebno priznanje Corredor za inspirativno zgodbo. V preteklem letu je Marovt iz Slovenskih Konjic sodeloval na maratonih v Dallasu, Manchestru, Parizu, Londonu, Ljubljani in na Dunaju. Poseben je bil njegov vzpon na Triglav, letos pa se je do zdaj udeležil maratona v Londonu.

Ti dosežki so zanj prav posebni. Pred leti je namreč pri deskanju na Havajih doživel hudo poškodbo hrbtenjače, zdravniki so takrat napovedali, da nikoli več ne bo mogel hoditi. Tima Marovta poškodba ni ustavila, danes teče maratone po vsem svetu. 

"Na maratonih tečem ne le zaradi fizičnega izziva ali navdušenja zaradi tekmovanja, temveč zaradi samega sebe, saj je to način, s katerim se moja hoja iz dneva v dan izboljšuje. Tek je postal način, kako se znova vrniti v 'tekmovalni svet', kot sem v njem užival pred poškodbo. Po drugi strani tečem tudi zato, da navdihnem druge, ki se morda soočajo s svojimi izzivi in ovirami. Želim jim pokazati in dokazati, da ne glede na to, kako težko je včasih življenje, vedno obstaja pot naprej, če ste se pripravljeni boriti," pravi Tim Marov, ki dokazuje, da je z močjo uma vse mogoče. Zato mu je španska atletska zveza pred nedeljskim maratonom podelila posebno priznanje Corredor. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta