V Zavetišču za živali Maribor si želijo, da vsaka žival najde svoj topel dom

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
05.06.2024 19:22

Zavetišče za živali Maribor že od leta 2012 upravlja Javno podjetje Snaga iz Skupine JHMB.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Zaposleni v zavetišču odgovorno skrbijo za zapuščene in zavržene kosmatinčke, ki v zavetišču najdejo svoj prehodni dom, in se trudijo vsaki zdravi živali najti nove, odgovorne lastnike ter topel stalni dom.

Posvojitev živali iz zavetišča

Posvojitev živali iz zavetišča je pomemben korak, ki prinaša koristi tako živali kot posvojitelju; posvojeni živali nudimo drugo priložnost in hkrati pomagamo zmanjševati število živali v zavetišču, sebi pa tako najdemo novega »prijatelja«.

Postopek posvojitve

V odločitev o nabavi živali, pa naj bo to posvojitev ali nakup, moramo biti 100-odstotno prepričani. Predhodno je treba dobro premisliti, ali lahko omogočimo živali vse, kar potrebuje. Odločitev naj bo skupna z vsemi člani družine. Žival poskušajte najprej kar se da dobro spoznati, da kasneje ne ugotovite, da niste kos njenim potrebam in vzgoji.

Kako poteka postopek posvojitve?

Živali, ki so na voljo za posvojitev, si lahko ogledate na spletni povezavi zavetišča »Posvoji me«.

Pri odločitvi za posvojitev živali je treba izpolniti »Vprašalnik – POSVOJITEV MAČKE« ali »Vprašalnik – POSVOJITEV PSA« ter ga posredovati na e-naslov zavetišča zavetisce.mb@snaga-mb.si.

Arhiv Naročnika

Zaposleni v zavetišču na podlagi odgovorov ocenijo, ali je izbrana žival zares primerna za potencialnega posvojitelja oz. skupaj z njim najdejo žival, ki bi bila ustrezna zanj. Pogoji za posvojitev psa/mačke iz zavetišča so zagotavljanje veterinarske oskrbe, kakovostne in količinsko ustrezne hrane in vode, zadostnega gibanja živali glede na vrsto ter ljubečega, varnega in toplega doma. Število obiskov oz. spoznavanj je odvisno od posamezne živali; te ni možno posvojiti že ob prvem obisku.

S primernim posvojiteljem zavetišče podpiše pogodbo o posvojitvi živali in izjavo o spremembi lastništva; ob tem se poravna posvojnina kot prispevek zavetišču.

Psi, ki so na voljo za posvojitev, so veterinarsko oskrbljeni, mikročipirani, cepljeni proti steklini in kužnim boleznim, samice tudi sterilizirane. Posvojnina psa znaša 54,90 €.

Mačke, ki so na voljo za posvojitev, so veterinarsko oskrbljene, testirane na FIV/FeLV, mikročipirane, cepljene proti kužnim boleznim, samice sterilizirane in samci kastrirani. Posvojnina mačke znaša 42,70 €.

Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.