(VEČER V ŽIVO) Skrivnost prebujanja ženske moči

Maja Furman
20.02.2023 09:34

Na dan žena nas bo duhovni učitelj Adrian P. Kezele spomnil, zakaj je pomembno, da prebudimo žensko notranjo moč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Adrian P. Kezele: "Ženske nikoli niso prenehale biti v stiku s svojimi močmi, le potlačile so jih in pozabile nanje."
Igor Napast

Na Večeru v živo, ki bo 8. marca v Narodnem domu v Mariboru, nas bo priznani duhovni učitelj Adrian P. Kezele spomnil, zakaj je pomembno, da prebudimo žensko notranjo moč. Kaj ta moč pomeni, kako plemeniti naša življenja in kako oblikuje svet, v katerem živimo. Spoznali bomo vaje, ki v nas prebujajo ta izjemni princip, med drugim tudi transformativni ples NuDanza. Izjemna priložnost za izjemno darilo, ki si ga ženske lahko podarimo – prebuditev v svoj polni potencial.

Ženske imamo izjemno moč, pravite. Občutek imam, da se je ne zavedamo najbolj ...

"Nekatere se jo, druge ne. Tudi tiste, ki se zavedajo svoje moči, običajno ne vedo, kako jo uporabiti v današnjem času. To pa zato, ker je ženska moč drugačna od predstav o moči, kot jo poznamo, torej o moči kot kontroli, moči vodenja in doseganja ciljev. Gre namreč za moč, ki je povezana z modrostjo delovanja in se ne ozira na uresničevanje zastavljenih ciljev. Ženska moč je moč varovanja človečnosti, moč sočutja, empatije in ljubezni. Prebujanje ženske moči ni samo zadovoljstvo in cilj ženske, ki se prebuja, temveč je to tudi nuja, ki jo svet še kako potrebuje. Na Večeru v živo bom predstavil nekaj zanimivih spoznanj s področja znanosti o razlikah med moškim in ženskim centrom moči, o katerih govorim. Seveda bom to spoznanje razširil iz duhovnosti, ki je v tem trenutku kot nekakšen ideal ali smerokaz, ki mu je treba slediti."

Kupi vstopnico

Kdaj smo "pozabile" nanjo, zakaj smo izgubile stik z njo?

"Današnja predstava o moči se navezuje predvsem na vladavino moških. Na žalost še vedno živimo v nekakšni vrsti patriarhata. Ženske se namreč še vedno borijo za svoje pravice, še vedno so pogosto obravnavane kot manjvredne. Zato se želijo dokazati s posnemanjem moških – ko poskušajo na moški način dokazati svojo vrednost. Rekel bi, da je naše človeštvo začelo izgubljati stik z žensko močjo že pred več tisoč leti, ko je naša civilizacija postala zasnovana na sili, prevladi, osvajanju in vojnah. To je bil čas, ko so bili ljudje, da bi preživeli, prisiljeni se odpovedati notranji povezanosti z drugimi ljudmi – odpovedali so se empatiji. Pred ureditvami, ki jih danes poznamo pod pojmom družba, so obstajale civilizacije, ki so temeljile na popolnoma drugačnih načelih. In tudi o tem bomo govorili na dogodku. V mislih imam kulturo stare Evrope, katere simbol je bila boginja, torej žensko načelo. Treba je poudariti, da je bilo takrat to načelo prisotno in živo tako v moških kot tudi v ženskah. Ko so nastale spremembe, so moški prevzeli vlogo vojaka, bojevnika in vladarja. Ženske so tako ostale v drugem planu, ohranjale so stara znanja, ki so ostala zapisana na nevronski ravni. Ženske torej nikoli niso prenehale biti v stiku s svojimi močmi, le potlačile so jih in pozabile nanje."

In zakaj je prav, da te modrosti in moči znova prebudimo?

"V prvi vrsti zaradi žensk samih. Njihova notranja boginja spi in se zato ne more popolnoma izraziti. To je podobno, kot da bi imeli krila, a vam jih je nekdo zvezal, zato ne morete poleteti. Drugi razlog, zakaj je treba znova prebuditi žensko moč, je v tem, da je usoda sveta odvisna od prebujanja tega načela. In to mislim dobesedno. Svet nasilja, v katerega smo se zapletli pred več tisoč leti, na začetku civilizacije, je danes še vedno isti, kot je bil takrat. Danes nas je sicer veliko več, a nam tehnologija omogoča masovna uničenja. Ženske so varuhinje rešitve, če jim le dovolimo, da vzamejo stvar v svoje roke. Moški bi zdaj morali stopiti stran in se od žensk naučiti drugačnega upravljanja sveta."

In kakšna je tako imenovana prebujena ženska?

"Je utelešena boginja. Je gotova vase, zdrava, lepa, popolnoma se zaveda, da v svojih rokah drži vajeti lastnega življenja in usodo sveta. Prebujeno žensko ne vznemirja stanje sodobnega sveta, ne poskuša delovati na tak način. Njena pot je pot bojevnice ljubezni, boginje sočutja in svečenice spremembe."

Kako NuDanza, transformativni ples, ki ga bomo doživeli na dogodku, pomaga pri prebujanju te moči?

"Na dogodku bom govoril o nekaterih metodah prebujanja in razvoja ženskega načela. Razen zaupanja v srce in intuicijo obstajajo tudi vaje, ki vsaki ženski in moškemu lahko odprejo pot do prebuditve skladne notranje moči v povezavi z modrostjo. Predstavil bom nekaj labirintov in geometrijskih likov, ki imajo to funkcijo. NuDanza je posebna zgodba. To je duhovni ples, v katerem se povezujejo gibi in občutki z elementi narave na način, pri katerem se aktivirajo tako imenovani zrcalni nevroni, nevrološka osnova empatije. Zadnje pol ure našega druženja, po mojem predavanju, bodo udeleženke in udeleženci lahko ta ples tudi doživeli. Priporočam, da so udobno oblečeni in obuti. Vajo bo vodila izkušena učiteljica NuDanze Emina Ahmetović."

Kupi vstopnico
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta