Večerov izlet: Iz mesta ljubezni na obisk h kralju Karlu

20.02.2024 06:00

Obiščite dve od najprepoznavnejših evropskih prestolnic in odkrijte, kaj jima je skupno in po čem se razlikujeta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Elizejske poljane s Slavolokom zmage
Shutterstock

Kaj je lepšega kot v maju, mesecu ljubezni, obiskati mesto, ki slovi kot prestolnica zaljubljencev? Za češnjo na smetani pa bomo tokrat z agencijo Sonček obiskali kar dve svetovljanski metropoli, poleg Pariza še London, in kombinirali letalski prevoz s hitrim vlakom pod Rokavskim prelivom. Čaka nas resnično vznemirljiva dogodivščina, na kateri bomo za vsakim vogalom doživeli kak "aha efekt".

Kar sploh ni čudno, saj Pariz in London nastopata v toliko filmih, da se nam zdi, kot da smo tam nekoč že bili. Pa vendar je povsem drugače, če vidimo vse te znamenitosti v živo, vonjamo bagete in francoske rogljičke, se dotaknemo lepe kovane ograje pred Buckinghamsko palačo, doživimo vrvež trga Trafalgar podnevi in Montmartra ponoči, slišimo zvonjenje Big Bena in okusimo pravi angleški čaj ob petih.

Prepustite se čarom velikih mest z vsemi čutili in doživeli boste vznemirljivo izkušnjo, ki vam bo za zmeraj odprla oči.

REZERVIRAJTE TUKAJ
Tower Bridge v Londonu
Shutterstock

Program potovanja

  1. dan, 17. 5.: LJUBLJANA–PARIZ (prenočitev)

     

    Zbrali se bomo na ljubljanskem letališču v popoldanskih urah in predvidoma ob 18.45 poleteli proti Parizu. Ko bomo pristali, bo že večer, zato se bomo najprej odpeljali do hotela in se namestili v sobe. Najbolj radovedni boste lahko že prvi večer preživeli na pariških ulicah, saj se nočno življenje ob teh urah najbolj razživi. Prenočitev.

Zanimiv je pogled na Pariz z ladjice na Seni.
Shutterstock
  1. dan, 18. 5.: PARIZ (zajtrk, prenočitev)

     

    Polet prejšnji dan nam bo omogočil spočit in pester dan v Parizu. Začeli bomo, kot se za Pariz spodobi, s pariškim simbolom, ki že od svetovne razstave leta 1889 buri duhove domačinov in turistov. Da se nam od višine Eifflovega stolpa ne bo zvrtelo, se bomo zapeljali z ladjico po reki Seni in s telefoni naredili najlepše fotografije. Sprehodili se bomo po Elizejskih poljanah s Slavolokom zmage, do trga Concorde in do Louvra ter poiskali Mono Liso, ki nas bo zamišljena čakala in spremljala s pogledom. Blišč bomo občudovali na najdražjem pariškem trgu Vendome, prepletanje domačinov in turistov pa pri Operi Garnier. V bližini so fantastične trgovine Galeries Lafayette z izjemnim delikatesnim oddelkom. Zvečer nas bosta pričakala bohemski Montmartre in bazilika Sacre Coeur, ki ji Francozi pravijo Bela golobica. Če bomo že v Parizu, bomo pokusili klasično račko s krompirjem in čokoladni mousse - ali pa morda katero od drugih kulinaričnih posebnosti. Vrhunsko zabavo bomo doživeli v pariškem kabaretu, na radoživem Pigallu, ki nas bo popeljal v čase, ko so Parižani radi svoje veselje spremljali ob šampanjcu in plesu radoživih plesalk. Fantastičen dan bo za nami. Kot pravi Victor Hugo: "La vie est une fleur dont l’amour est le miel." (Življenje je cvet, ljubezen pa njegov med.)

Največja znamenitost Pariza je Eifflov stolp.
Shutterstock
  1. dan, 19. 5.: PARIZ (zajtrk, prenočitev)

     

    Tudi to jutro nas bo pozdravilo s pariškimi rogljički ob zajtrku. Dan nam bo ponujal več možnosti, ki jih bomo skupaj z vodnikom uskladili. Mladi po srcu se boste s hitro železnico odpravili v Disneyland in preživeli dan, v katerem bo imela glavno vlogo zabava. Radovedni boste lahko z vodnikom odšli na fakultativni izlet do bližnjega gradu Versailles, ki ga je Ludvik XIV. zgradil konec 17. stoletja. S svojo velikostjo in ogromnimi vrtovi nesmrtno priča o nekdanji veličini francoskega kraljestva. Vsi, ki se boste odločili za mirno pohajkovanje, pa boste lahko uživali v prostem dnevu. Posedanje na klopcah in malicanje svežih baget vas bo zbližalo z domačini, občutili boste pravi Pariz in njegove čare. Tudi za muzeje bo dovolj časa, Pariz vam bo ponudil to, kar najbolje zna: svoj šarm in raznolikost. "Le monde est un livre dont chaque pas nous ouvre une page." (Svet je knjiga, z vsakim korakom odpremo eno stran. Alphonse de Lamartine)

V Parizu se turisti radi sprehodijo po širokih avenijah.
Shutterstock
  1. dan, 20. 5.: PARIZ–LONDON (zajtrk, prenočitev)

     

    Zjutraj bomo pohiteli z zajtrkom in se hitro odpravili na vlak proti Londonu. Vožnja s hitrim vlakom Eurostar je neponovljiva izkušnja - in ko bomo v Londonu uskladili ure, se nam bo zdelo, da je vožnja trajala zgolj slabo uro in pol. Zato bo dovolj časa, da bomo skoraj ves dan izkoristili za oglede in spoznavanje mesta. Z javnim prevozom se bomo odpeljali do znamenitosti Tower Bridge, enega od simbolov Londona, videli bomo Tower of London, katedralo sv. Pavla, Milenijski most ... Zvečer bomo obiskali Covent Garden s številnimi pubi in restavracijami. Prav tako zvečer bomo že lahko primerjali otoško kulinariko s pariškimi izkušnjami. "By seeing London, I have seen as much of life as the world can show." (Ko sem videl London, sem videl vse, kar svet ponuja. Samuel Johnson)

Po Londonu še zmeraj vozijo znameniti rdeči dvonadstropni avtobusi.
Shutterstock
  1. dan, 21. 5.: LONDON (zajtrk, prenočitev)

     

    Po zajtrku bomo začeli osvajati London pri njegovem bistvu, pri Buckinghamski palači – rezidenci kraljeve družine. Sprehodili se bomo mimo Westminstrske opatije, kjer so bili kronani in so pokopani kralji in kraljice, mimo parlamenta in Big Bena do znamenite ulice Downing Street, kjer je uradna rezidenca britanskega ministrskega predsednika. Pokukali bomo na trg Trafalgar z znamenitim Nelsonovim spomenikom pa na Piccadilly Circus in v Covent Garden. To so znamenitosti na "londonski pešpoti". V popoldanskem času bomo obiskali muzej voščenih lutk Madame Tussaud's in se slikali z znanimi iz sveta slavnih - ali pa se bomo sprehodili do znamenitosti London Eye in uživali v razgledu. Na voljo bodo tudi številne atrakcije, ki jih ponuja London. "It is not in the stars to hold our destiny but in ourselves." (Usode ne določajo zvezde, ampak mi sami. William Shakespeare)

Znameniti London Eye
Shutterstock

6. dan, 22. 5.: LONDON (zajtrk, prenočitev)

 

V dopoldanskem času se boste lahko odpravili na poldnevni izlet z ladjo po Temzi v Greenwich, kjer se nahaja observatorij z označeno časovno ločnico. Sprehod mimo Pomorskega muzeja, bojne ladje Cutty Sark in centra Greenwicha nam bo predstavil drugo plat mesta. Sledilo bo nekaj prostega časa za obisk tržnice in vrnitev v London, kjer bomo obiskali še katerega od muzejev ali pa se prepustili nakupovanju. Popoldne bo čas za odhod na letališče in polet proti Benetkam, kjer nas bo počakal avtobus in nas odpeljal do parkirišča Dolgi most in ljubljanskega letališča.

Stolp z uro, ljubkovalno poimenovan Big Ben
Shutterstock

CENA VKLJUČUJE:

· letalski prevoz Ljubljana-Pariz z vključeno kabinsko prtljago v velikosti največ 55 x 35 x 25 cm (mere vključujejo kolesa in držalo) in največ 10 kg teže

· transfer od letališča v Parizu do hotela

· 3x prenočitev z zajtrkom v hotelu *** v Parizu v dvoposteljni sobi

· prevoz s hitrim vlakom Eurostar Pariz–London

· 2x prenočitev z zajtrkom v hotelu *** v Londonu v dvoposteljni sobi

· letalski prevoz London-Benetke z vključeno kabinsko prtljago v velikosti največ 56 x 45 x 25 cm (mere vključujejo kolesa in držalo) in največ 23 kg teže

· avtobusni transfer letališče Benetke-parkirišče Dolgi most Ljubljana-letališče Ljubljana

· vodenje in organizacijo potovanja

CENA: 999 EUR

AKTUALNA CENA (pri najmanj 40 potnikih, do preklica): 899 €

OBVEZNA DOPLAČILA:

· doplačilo za skupino od 30 do 39 oseb: +50 €

· doplačilo za skupino od 20 do 29 oseb: +120 €

Minimalno število potnikov: 20

REZERVIRAJTE TUKAJ

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.