Podajte se na nepozabno popotovanje z Večerom po jugu ZDA in si v živo oglejte spretnosti Luke Dončića

20.12.2023 08:28

Doživite z nami tipično ameriško kulturo, kulinariko in zabavo, navijajte za našega zvezdnika, zavrtite se v ritmu countryja in si oglejte popolni sončni mrk, ki bo v Evropi znova viden šele septembra 2081

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Panorama Dallasa
Shutterstock

Tokratno Večerovo popotovanje bo prava poslastica za vse, ki ste navdušeni nad ameriško kulturo, hrano, športi, naravo in arhitekturo. Skratka vsem, kar sicer občudujemo v ameriških filmih in kar je tako drugačno od našega domačega okolja, da je to v življenju treba videti in doživeti. Češnja na torti pa bo ogled košarkarske tekme z Luko Dončićem, trenutno enim največjih zvezdnikov ameriške košarkarske lige in zagotovo najbolj znanim slovenskim športnikom na tujem.

Privoščite si nepozabne velikonočne praznike in se z Večerom in turistično agencijo Sonček podajte na dogodivščino po ameriškem jugu, med vrtoglavimi nebotičniki, širnimi močvirji in po veličastni reki. Zazrite se v vesolje in začutite na koži Atlantski ocean. Vdihnite vonj značilnih začimb in prisluhnite pestri mešanici glasov, ki zaznamuje ta del ZDA. Pričakujte potovanje, ki vam bo seglo v srce in napolnilo dušo.

REZERVIRAJTE TUKAJ

Program potovanja

1. dan, 31. 3.: LJUBLJANA–ISTANBUL–DALLAS

Zbrali se bomo na ljubljanskem letališču in preko Istanbula poleteli proti Dallasu. Ko bomo pristali, bo v Teksasu večer, zato se bomo samo odpeljali do hotela in po želji sprehodili do kakšne bližnje restavracije na tipično hitro ameriško večerjo. Nočitev.

2. dan, 1. 4.: DALLAS–HOUSTON (400 km)

Ko se bomo zjutraj zbudili, ne bo prvoaprilska šala, da smo v državi neomejenih možnosti. Po zajtrku se bomo vkrcali na avtobus in se odpeljali proti jugu Teksasa. Prvič bomo doživeli razsežnost države, se ustavili v kakšni obcestni restavraciji in zgodaj popoldne prispeli v Houston. Mesto slovi po parkih, grafitih, muzejih, Kitajski četrti (ki ni samo kitajska, ampak vseazijska) in osupljivi arhitekturi. V središču mesta boste lahko obiskali katerega od muzejev in doživetij: Cockrell Butterfly Center (hiša metuljev), Muzej naravoslovne znanosti, Muzej avtomobilov – umetnin, Umetnostni muzej, obstajata tudi Otroški muzej za najmlajše popotnike in Nacionalni muzej pogrebništva. Za ljubitelje ulične umetnosti bo veliko motivov za fotografije, z arhitekturo pa nas bodo najbolj navdušili mestna hiša, Slap in Skyspace. Zvečer se bomo odpeljali do hotela in se vprašali, ali je bil ves dan le prvoaprilska šala ali pa je bil to morebiti najboljši velikonočni ponedeljek ''ever''. Nočitev.

Središče Houstona
Shutterstock

3. dan, 2. 4.: HOUSTON–GALVESTON–HOUSTON (170 km)

NASA raziskuje vesolje, nas pa o njem poučuje v svojih vesoljskih centrih. Eden izmed njih je v Houstonu in z veseljem si ga bomo ogledali. Vesolje je brez meja in iz Houstona je bilo vodenih veliko vesoljskih raziskovanj. Del tega je prikazan v Space Centru Houston.

Popoldne se bomo zapeljali do Mehiškega zaliva, se okopali v topli vodi ali pa samo uživali v prelepi atmosferi počitniškega mesteca. Zvečer (ali popoldne, odvisno od razporeda) boste lahko doživeli še eno tipično ameriško zabavo, tekmo v baseballu. V Houston prihajajo jenkiji, kar je sinonim za dobro zabavo in napeto tekmo. Za vse druge pa ostajajo muzeji, parki, restavracije, za katere je bilo morda prvi dan premalo časa. Zelo intenziven dan.

4. dan, 3. 4.: HOUSTON–BATON ROUGE–NEW ORLEANS (570 km)

Zjutraj se bomo odpravili iz Houstona proti vzhodu. Nedaleč od mesta Orange bomo prestopili teksaško mejo in se zapeljali po Louisiani. V 17. stoletju so jo naselili Francozi in skupaj s Španci, prebivalci Karibov in sužnji iz Afrike ustvarili nepozabno mešanico kulture in kulinarike. Cajunska in kreolska hrana sta del zapuščine, ki jo bomo z veseljem degustirali v restavracijah, glasbene zvrsti cajun, zydeco, swamp-pop in country pa bodo odmevale iz zvočnikov. Na kratko se bomo ustavili v prestolnici Baton Rouge, in če bo čas, še ob katerem od znamenitih plantažnih posestev ter se spoznali z zapuščino sužnjelastništva. Popoldne bomo že prispeli v New Orleans, rojstno mesto jazza, in se spoznali z njegovimi skrivnostmi. Verjetno nam bodo zvoki še vedno odmevali v ušesih, ko bomo zaspali v hotelu.

Tipična cajunska jed, džambalaja s klobaso in rakci
Shutterstock

5. dan, 4. 4.: NEW ORLEANS

Ves dan bomo namenili edinstvenemu doživetju New Orleansa. Multikulturna zibelka jazza slovi po svoji značilni kulinariki in kavarniških koncertih. Zapeljali se bomo skozi mondeno četrt Garden District z ohranjenimi starimi vilami, v centru pa se sprehodili po živahni francoski četrti, kjer nas bodo pozdravili ulici Royal in Bourbon, trg Jackson, katedrala, nekdanja mestna hiša Cabildo, francoska tržnica, Moon Walk – stara promenada na rečnem obrežju … Popoldne se bomo zapeljali po reki Misisipi s tradicionalno ladjo z velikim kolesom, zvečer pa se prepustili lokalom z glasbo v živo. Če se bo dogajanje tokrat zavleklo, nas bodo do hotela zapeljali taksiji.

Francoska četrt v New Orleansu
Shutterstock

6. dan, 5. 4.: NEW ORLEANS–SHREVERPORT (530 km)

Po zajtrku se bomo odpravili proti Dallasu, še prej pa preizkusili divjo vožnjo po močvirjih s čolni na propeler. Verjetno bomo srečali kakšnega aligatorja, mogoče orla, veliko bo ptičev in močvirske vegetacije. Adrenalin se nam bo počasi umirjal v avtobusu, med vožnjo skozi severozahodno Louisiano. Ne bomo šli vse do Dallasa, ampak bomo hotel poiskali bližje, da ne bo pot predolga.

7. dan, 6. 4.: SHREVERPORT–FORT WORTH–DALLAS (400 km)

Dan bo v znamenju teksaških stereotipov. Najprej se bomo odpeljali do Fort Wortha, kjer so doma teksaški BBQ in lokali s country glasbo. Nastal je kot center, kamor so kavboji vodili živino do železnice in dalje proti vzhodu ZDA. Na dan se je v mesto zgrnilo tudi do milijon glav živine in ni čudno, da je kavbojska zapuščina v mestu še zelo živa. Dolgorogo govedo vsak dan ženejo po glavni ulici, kar je idealno za spoznavanje nekdanjega kavbojskega načina življenja. Zvečer bomo teksaška doživetja podkrepili še z obiskom rodea. Znanje in veščina danes služita kot šov in zabava, nekoč pa sta bila ključnega pomena za preživetje farmarjev. Zvečer se bomo odpeljali še do Dallasa in se namestili v hotelu.

Dolgoroge krave v Fort Worthu
Shutterstock

8. dan, 7. 4.: DALLAS

Dallas je izjemno pisano mesto, kjer vsak del mesta ponuja svoj pečat. Enega največjih je pustil atentat na Johna F. Kennedyja. Ogledali si bomo mesto atentata in se seznanili z dejstvi v muzeju Sixth Floor Museum, od koder so bili izstreljeni usodni streli leta 1963. Obiskali bomo tržnico, se sprehodili skozi arboretum in botanične vrtove, zelo zanimiv je Perot Museum of Nature and Science, in se morda povzpeli na Reunion Tower. Oglede bomo prilagodili ligi NBA. Po razporedu je ta dan teksaški derbi med Mavsi in Rocketsi iz Houstona. Zvečer po tekmi ali popoldne pred njo bomo zagotovo obiskali še katerega od klasičnih teksaških lokalov (recimo​ House of Blues) in se prepustili nočnemu utripu.

Na tekmah med kluboma Dallas Mavericks in Houston Rockets je vedno napeto.
Troy Taormina

9. dan, 8. 4.: DALLAS (SONČNI MRK)–ISTANBUL

Po zajtrku bomo zapustili hotel in dopoldan izkoristili za zadnje nakupe ali oglede. Nekaj po opoldnevu pa se bo stemnilo, saj se bo ta dan v Dallasu zgodil popolni sončni mrk. Edinstveno doživetje bomo opazovali nekje v mestu. Popoldne, ko bo znova dan, pa se bomo odpravili na letališče in v večernih urah poleteli proti Sloveniji.

10. dan, 9. 4.: ISTANBUL–LJUBLJANA

Ker bomo leteli od zahoda proti vzhodu, bomo v Istanbulu popoldne naslednji dan, v Ljubljani pa zvečer.

Cena potovanja: 2699 EUR

Aktualna cena (pri najmanj 30 potnikih): od 2499 EUR

REZERVIRAJTE TUKAJ

Cena vključuje:

· povratno letalsko vozovnico Ljubljana–Dallas

· 8x nočitev z zajtrkom v hotelih *** v dvoposteljnih sobah

· avtobusne prevoze po programu

· vstopnico za košarkarsko tekmo Dallas Mavericks – Houston Rockets

· vstopnino v Vesoljski center NASA Houston

· plovbo po reki Misisipi

· rodeo v Fort Worthu

· slovensko vodenje in organizacijo potovanja
 

Obvezna doplačila:

· doplačilo za skupino 25 do 29 oseb: +100 EUR

· doplačilo za skupino 20 do 24 oseb: +200 EUR

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.