Večerov izlet: Z alpskih vrhov na obale italijanskih jezer

Večer Večer
13.03.2023 15:00

Popotovanje po južni Švici in severni Italiji vas bo navdušilo zaradi dih jemajočih razgledov in občutka svetovljanskosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Proga Bernina Expressa se vije med alpskimi vršaci, čez viadukte in skozi predore.
Shutterstock

Dragi Večerovi izletniki, navdušeni smo, da tako radi potujete z nami. V začetku maja vas vabimo na prav posebno potovanje. Vzpeli se bomo visoko v švicarske Alpe, se posladkali s pravo švicarsko čokolado in se nato spustili do italijanskih jezer, kjer se bomo prepustili mediteranski ležernosti.

In kaj vse nas čaka na poti? Spoznavali bomo mesta s srednjeveškimi utrdbami, renesančno arhitekturo in uživali v čudovitih panoramah alpskih vrhov. Eden najatraktivnejših delov poti bo zagotovo vožnja z vlakom Bernina Express po eni najbolj slikovitih prog v Evropi, na kateri nas bodo navduševali dih jemajoči razgledi. Vmes se bomo v St. Moritzu pomešali med pripadnike svetovnega jet seta, ki so si ta kraj izbrali za preživljanje oddiha blizu naravi. Seveda pa lahko kakšen znan obraz srečamo tudi na drugih delih poti, saj nas bo med drugim zaneslo do jezera Como, kjer si je luksuzno vilo kupil igralec George Clooney.

Pa tudi sicer nam ne bo dolgčas, saj bomo v štirih dneh videli in doživeli za poln album spominov. Nazadnje se bomo ustavili v mestu Sirmione, zgrajenem čisto na koncu rta na jezeru Garda, in si pred odhodom domov privoščili še pravi italijanski sladoled. No, se vam že kaj cedijo sline? Preverite spodnji program in nikar predolgo ne odlašajte z odločitvijo. Za vse dosedanje Večerove izlete je zanimanje ogromno.

REZERVIRAJTE TUKAJ

Program potovanja

1. dan, 11. maj:

Piazza della Loggia v Brescii
Shutterstock

SLOVENIJA–BRESCIA–ISEO (večerja, nočitev)

V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili iz Maribora mimo Celja, Ljubljane in Fernetičev v Italijo. Peljali se bomo mimo Benetk in Gardskega jezera do Brescie. Velikokrat spregledano mesto se nam bo predstavilo z rimskim forumom, kapitolom, staro katedralo, trgoma Pavla VI. in Piazza della Loggia s številnimi arkadami, stolpom ter astronomsko uro. V kakšnem baru bomo pomešani z domačini spili kakšno kavico, potem pa nadaljevali do jezera Iseo, ki je šesto največje italijansko jezero in ima največji evropski jezerski otok, Montisola. Ustavili se bomo v vasici ob jezeru in se vkrcali na ladjo. Po kratki vožnji bomo na otoku obiskali ribiško vasico pod mogočnim gradom. Vrnili se bomo na obalo in nadaljevali vožnjo ob jezeru čez 1181 m visok prelaz Aprica do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. dan, 12. maj:

St. Moritz je očarljiv vse leto.
Shutterstock

BERNINA–ST. MORITZ  (zajtrk, nočitev)

Po italijanskem zajtrku se bomo odpravili do mesteca Tirano in se vkrcali na vlak za Švico. Uživali bomo v vožnji po delu slavne proge Bernina Express, ki je od leta 2008 na seznamu Unesca. Edinstvena trasa povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur in vodi čez 196 mostov in skozi 55 predorov. Mi jo bomo doživeli po enem najatraktivnejših odsekov, čez gorski prelaz Bernina in najvišjo točko 2253 m nad morjem na postaji Ospizio Bernina. Izstopili bomo v St. Moritzu, kjer znajo obiskovalcu pričarati svojevrstnost in edinstvenost. Ob sprehodu po mestnih ulicah bomo začutili mondenost mesta, uživali v razgledu na bližnje jezero in si vzeli čas za osvežitev ali kosilo. Ob dogovorjeni uri bomo nadaljevali pot z avtobusom po čudoviti panoramski cesti do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

 

3. dan, 13. maj:

Pogled na staro mestno jedro Bellinzone
Shutterstock

BELLINZONA–LUGANO–ITALIJA (zajtrk, večerja, nočitev)

Tokrat bomo pokusili švicarski zajtrk in po njem nadaljevali potovanje skozi predor San Bernardino in naprej proti jugu. Ogledali si bomo mesto Bellinzona, najbolj italijansko mesto v Švici, ležeče pod mogočno trdnjavo, ki je varovala vstop v središče Švice in je danes pod zaščito Unesca. Nadaljevali bomo proti mestu Lugano ob istoimenskem jezeru. Promenada ob jezeru je prekrasna priložnost za sprehod, prav tako stari del mesta. Sledilo bo še eno sladko doživetje, saj bomo obiskali čokoladnico Alprose, ki je največja proizvajalka švicarske čokolade. Vožnja, ki se bo nadaljevala proti mestu Como v Italiji, bo zagotovo sladka. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

Panoramski pogled na Lugano ob istoimenskem jezeru z goro San Salvatore v ozadju
Shutterstock

4. dan, 14. maj:

 

COMO–SIRMIONE–SLOVENIJA (zajtrk)

Po zajtrku bomo nadaljevali do jezera Como. S številnimi zalivčki in prijaznimi vasicami velja jezero Como za eno najlepših in najbolj razgibanih jezer. Ustavili se bomo v mestecu, ki je bilo od nekdaj poznano kot mesto svile. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in občudovali različne arhitekturne sloge. Glede na pomembnost svile za mesto si bomo z doplačilom ogledali tudi Muzej svile. Po osvežitvi se bomo odpeljali še do slavnega Gardskega jezera in se ustavili v mestecu Sirmione. Živahno mestno jedro je polno trgovinic in restavracij … pa še sladoled je odličen. Sledila bo samo še vožnja proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.

Na jezeru Iseo leži največji jezerski otok v Evropi
Shutterstock
REZERVIRAJTE TUKAJ

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v hotelu *** v dvoposteljni sobi, 2x polpenzion, 1x nočitev z zajtrkom, vožnjo z vlakom po trasi Bernina Express, plovbo z ladjico na otok jezera Iseo, ogled čokoladnice Alprose, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

CENA: 479 €

PROMOCIJSKA CENA (do preklica, pri najmanj 40 potnikih): 399 €

• najmanjše št. potnikov: 24

• doplačila po želji: enoposteljna soba 90 €, vstopnine pribl. 30 €

• popust: 10 % za otroka do 12 let v sobi z dvema odraslima

• obvezno doplačilo: turistična mestna pristojbina 12 €

Doplačilo za manjšo skupino:

pri udeležbi najmanj 32 oseb 25 €

pri udeležbi najmanj 24 oseb 50 €

Vstopna mesta

Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

Mestece Varenna ob jezeru Como
Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta