(FOTO in VIDEO) Večerov izlet po Kapadokiji: Še zadnjič čas za obisk hamama, turške parne kopeli in njihovih masaž

Igor Selan Igor Selan
12.03.2023 15:15

Spomladanski izlet Večera in Sončka za ljubitelje Orienta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Selan

V Antaliji nas je na zadnji dan izleta pričakalo ne najbolj prijazno jutro s temperaturami okrog 12 stopinj in dežjem. A se seveda nismo pustili motiti. Ogledali smo si mošejo v bližnjem kraju Manavgat, ki je bila zgrajena leta 2004 in je replika Modre mošeje v Carigradu, nato pa se odpravili še na plovbo z ladjico po istoimenski reki vse do njenega izliva v Sredozemsko morje.

Igor Selan

V drugačnih vremenskih razmerah bi se tam tudi kopali, tako pa so nekateri čas izkoristili za sprehod po peščeni plaži, drugi pa prijetno kramljali na ladjici. Mi pa smo medtem pokramljali z gospo Jelko Šiker, mamo našega svetovnega prvaka v smučarskem krosu Filipa Flisarja.

Vožnji z ladjico je sledil še zadnji shopping v enem od velikih trgovskih središč in vožnja nazaj do hotela, kjer je udeležencem na voljo še zadnji čas za obisk hamama, turške parne kopeli, njihovih posebnih masaž ali pa raziskovanje okolice hotela, saj tudi od tu do plaže ni daleč, v okolici pa so tudi številne trgovine in bari.

Igor Selan
Igor Selan

Zvečer pa le še pakiranje kovčkov in priprave na jutrišnjo zgodnjo jutranjo vožnjo do letališča v Antaliji in povratek v Slovenijo.

Po Turčiji so udeležence Večerovega izleta vodili vodiči (z leve) Aykut Acar, Esin Uslu, Romana Dolanay in Samir Sarajlić.
Igor Selan
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta