(FOTO in VIDEO) Večerov izlet po Kapadokiji: Rahel dež vzdušja ni pokvaril. Med nakupovanjem barantanje obvezno

Igor Selan Igor Selan
11.03.2023 16:42

Spomladanski izlet Večera in Sončka za ljubitelje Orienta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Selan

V Antaliji, ta je kot provinca malenkost večja od Slovenije, smo se Večerovci zbudili v oblačno, a toplo jutro, termometer se je povzpel vse do 18 stopinj. Kljub slabi vremenski napovedi, ta je kazala celodnevne padavine, pa je vreme vzdržalo vsaj do ogleda slapa Karpuzkaldrian (karpruz=lubenica, kaldrian=zalivanje), kjer se reka Düden izteka v Sredozemsko morje. Marca ima to 19 stopinj, kar pa najpogumnejših turistov ne odvrne  od skoka v valove.

Igor Selan

Kasnejši rahel dežek vzdušja nikakor ni pokvaril, prej obratno, nastopil je namreč čas za shopping. Za začetek v zlatarni in nato še v usnjarni. Barantanje seveda obvezno, čeprav naj bi menda pri zlatu bil zadovoljen, če ti ceno uspe zbiti za tretjino, medtem ko je pri usnju zadeva drugačna. Tu naj bi se cena takoj na začetku zbila na pol, potem še enkrat na pol, potem pa bi se naj šele začeli pogajati za končni znesek. Je pa res, da so prvotne cene absurdno navite.

Igor Selan

A dejstvo je, da so Turki biznis izpilili do podrobnosti. Povsod stranke pričakajo s čaji, kavo, sokovi, prigrizki, v usnjarni celo z modno revijo. Še glasbo prilagodijo gostom, naš zaključek modne revije se je denimo končal z Golico, vmes pa so v manekene spremenili kar udeležence našega izleta. 

Sodeč po nakupih v naši skupini, bo Slovenija to leto vsekakor odeta v usnje. 

Igor Selan

Ker nakupov nikoli ni dovolj, smo se odpravili še na bazar v stari del mesta Kaleiči. In tam ugotovili, kako izgleda, ko se v Antaliji res pošteno vlije. Vesoljni potop je najbrž kar primeren približek.

Igor Selan

A na srečo je bila samo nevihta in je tako še ostalo časa za sprehod do Hadrijanovih vrat in po čudovitih ulicah starega mesta do morja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta