(FOTO) Večerov izlet po Kapadokiji: V restavraciji, vklesani globoko v vulkansko kamnino, spremljali turške plese

Igor Selan Igor Selan
11.03.2023 07:16

Spomladanski izlet Večera in Sončka za ljubitelje Orienta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Selan

Vstajanje na peti dan Večerovega izleta v turško Kapadokijo ni bilo lahko, pa čeprav dneva še zdaleč nismo začeli tako zgodaj, kot prejšnja dva. Minuli večer se je namreč zavlekel v noč, v kateri smo sprva v restavraciji, vklesani globoko v tuf (vulkanska kamnina), spremljali številne turške narodne plese, značilne za posamezne regije - od črnomorske, egejske pa vse do centralno anatolijske - nato pa je ne samo moški del občinstva užival še ob mičnih gibih zapeljive trebušne plesalke. Ta je nato svoje veščine učila tudi pogumne prostovoljce.

Večerov izlet v Kapadokijo. Kapadokija, Turčija, Sonček.
Igor Selan

A za vrhunec večera so poskrbeli kar udeleženci našega izleta sami. Sprva turški večer je namreč proti koncu postal slovenski. Po jamski sobani so tako odmevale Na golici ter številne slovenske narodne. Priznamo, tudi pijače ni manjkalo, ki sicer v Turčiji ni ravno na dnevnem redu, alkohol tukaj je namreč bolj redka dobrina in nikakor ne poceni.

Igor Selan

Šale iz avtobusa na poti v hotel, da se bodo sobe po takem večeru tresle do jutra, so nato postale resničnost. Nemirna turška tla so še enkrat več pokazala zobe in ob pol šestih zjutraj stresla hotel, a na srečo menda tokratni potres z magnitudo 4,9 po Rihterju v okrog uro vožnje oddaljenem Kajseriju na srečo ni pustil nobenih posledic.

Igor Selan

Iz s sonca obsijanega Nevshehirja v Kapadokiji smo se nato odpravili nazaj v sredozemsko Antalyjo in se na poti ustavili še v karavanseraju Sultanhan v istoimenskem mestu, ki danes ne gosti več popotnikov, je pa namenjeno turističnim ogledom.

Igor Selan

V Antaliji nam je vremenska napoved obljubljala dež, a se na srečo ni izpolnila. Za prihodnje dni bo verjetno manj sreče, a kot vse kaže tudi dež ne bo mogel pokvariti odličnega vzdušja.

Igor Selan
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta