(VIDEO) Imate čuden vonj? Stevardesa razkrila, kdaj nas lahko še pred vzletom naženejo z letala

D.Ži
28.10.2024 15:54

Morda se vam zdi, da nas kabinsko osebje ob vstopu v letalo le prijazno pozdravi, v resnici pa je na naše obnašanje mnogo bolj pozorno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kabinsko osebje nas zelo pozorno opazuje že ob prihodu na letalo. 
Profimedia

Stevardesa Sandra Jeenie Kwon je v viralnem videu na TikToku razkrila stvari, zaradi katerih lahko potnike pred vzletom naženejo z letala.

Čeprav se ne zgodi pogosto, da bi koga odslovili, še vedno obstajajo nekatere stvari, ki so za letalske družbe nesprejemljive.

Če vam je opazno slabo

"Če stevardesa med vkrcavanjem oceni, da vam je morda slabo in da boste bruhali, vam lahko prepove vkrcanje," je dejala Sandra.

Če ste pijani

Pijanost je velik minus pri letalskih družbah. "Vem, da nekateri radi pijete pred letom, vendar ne pozabite, da vam lahko zavrnemo vkrcanje, če izgledate preveč pijani," pravi stevardesa.

@jeenie.weenie Beware! Airlines can deny you boarding for these reasons! #flights ♬ original sound - JEENIE

Če pridete na letalo bosi

"Ne vem, zakaj bi to naredili, ampak ljudje včasih to počnejo. Če prideš bos, ti lahko zavrnemo vkrcanje," pravi Sandra.

Varnostni pas se vam ne prilega

Varnost je najpomembnejša, zato bo potnik, kateremu se varnostni pas ne prilega, morda pozvan, da zapusti letalo. "Za naše večje potnike: če ne morete varno pripeti varnostnega pasu s podaljškom, vam lahko stevardesa zavrne vkrcanje," je dejala.

Visoka nosečnost

Če se zdi, da bi lahko vsak trenutek rodili, letalska družba morda ne bo želela tvegati. "Če ste videti zelo noseči –  in nimate zdravniškega potrdila, ki bi dokazovalo, koliko tednov ste noseči ali da lahko letite, vam lahko zavrnemo vkrcanje," pravi Kwon.

@jeenie.weenie

9 reasons airlines can put you on the NO FLY LIST ✈️

♬ original sound - JEENIE

Smrad

Če imate neprijeten vonj ali smrad, vas lahko odslovijo z letala. "Pred poletom je morda pametno pozvati sorodnika ali prijatelja, da vas povoha, saj če imate neprijeten telesni vonj, vam lahko zavrnemo vkrcanje. Če prinesete s seboj nekaj, kar zelo močno diši, vam lahko zavrnemo vkrcanje tudi zaradi tega," pravi stevardesa.

Če ste neprimerno oblečeni

"Nekatere letalske družbe imajo kodeks oblačenja, nekatere ne. Seveda vam lahko zavrnemo vkrcanje, če ste goli, vendar vam nekatere letalske družbe lahko to prepovejo tudi, če ste oblečeni neprimerno ali preveč seksi," pojasnjuje.

Če ste nesramni

"Če imate težave z vedenjem, oziroma ste nesramni, vam lahko zavrnemo vkrcanje. Zato bodite vljudni," je zaključila.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta