(VIDEO) Ko so kamere ugasnile: Tako je Omar prenesel neuvrstitev

Denis Živčec Denis Živčec
10.05.2017 07:45

Z Omarjem Naberjem v Kijevu. Po tem, ko so se sanje o evrovizijskem finalu razblinile. Že drugič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ni prišel, kot prihajajo poraženci. Ker je vedel, da je opravil zelo dobro. A vse ni bilo v njegovih rokah. Ko so luči prvega polfinalnega izbora ugasnile, je Omar Naber obiskal tiskovno središče, tik ob kijevskem Mednarodnem razstavišču, ki gosti Evrovizijo 2017. In se posvetil samo slovenskim novinarjem. "Ste fejst razočarani?" je skromno dejal in vsakega posebej objel. Čeprav je bilo jasno, kako nezadovoljen je z razpletom, je v njem bilo čutiti olajšanje. Vse je dal v tiste tri minute.

Tako je Omar po svoji Evroviziji sedel s slovenskimi novinarji...
{youtube_center_ozko}https://youtu.be/4OSJujfPVeA{/youtube_center_ozko}
Po nastopu je na hitro preletel odzive in, čeprav je bil tudi sam z opravljenim zadovoljen, je bil presenečen nad poplavo čestitk in evforičnih objav, češ kako ponosni so Slovenci nanj. Sedel je, še vedno oblečen v svojo lesketajočo odrsko opravo, globoko vdihnil in se razgovoril. Manj težko mu je pri srcu kot leta 2005, ko je prvič obtičal v polfinalu Kijeva. Zdaj ve, da Evrovizija ni samo glasba. Da nekatere države veliko vlagajo v marketing, pravi, in da dvomilijonski narod težko glasbeno tekmuje z sedemdesetmilijonskimi državami, ki jih ne zanima, kako visoka je cena za pritegnitev pozornosti. In ki v promocijo investirajo 150-krat več kot mi. Četudi so njihovi pevci slabši. "A je kdo od vas bil razočaran nad mojim nastopom? Petjem? Izgledom? Najbrž ne, a smo kljub temu ugotovili, da to ni dovolj. Kje je problem?“ je razmišljal. Meni, da se je na odru čutilo, kako srečen je v tem trenutku. Dodal je, da je njegova vest čista, mirna in da bo, kljub izidu, dobro spal.

{embed_youtube}https://youtu.be/vbGub2klcV4{/embed_youtube}

Utrujen je in v noči na sredo si ni privoščil zabave. Le pivo in pico. Sit neštetih poti po slabih ukrajinskih cestah, neskončnih vaj, intervjujev v prevročih kabinah ... a zdaj je mimo. V domovino sporoča, kako neizmerno je hvaležen za vso podporo, ki je je, čeprav je včasih vladal drugačen vtis, bil deležen veliko in koliko ljubezni čuti do vseh tistih, ki ga spremljajo. Da bi Evrovizija ogrozila njegovo kariero, se ne boji. Dovolj ima načrtov in ciljev pred sabo.

Preden je odšel, je še enkrat objel tiste, ki so mu sledili v Kijev in, ko so ga za šalo izzvali, s širokim nasmehom odpel nekaj kitic skladbe Heart of Gold, ki sta jo na Emi zapela drugouvrščena Bql.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta