(VIDEO) Omar Naber sporoča: Pripravljen sem!

Denis Živčec Denis Živčec
09.05.2017 09:04

V kijevskem Mednarodnem razstaviščnem centru bodo nocoj v sobotni Evrovizijski finale poslali prvo deseterico. Bo v njej tudi Slovenija?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Konec heca. Čas je za prvi rez. Kijev je dočakal dan, ko bodo oči z vseh koncev sveta pozorno spremljale to, kar je nastajalo zadnje leto, po zmagi pevke Džamale v Stockholmu. Na prizorišče je prispela ekipa kitajske televizije, pripravljeni so tudi gledalci v Avstraliji. Ukrajinska prestolnica te dni, bolj kot na mesto, spominja na vojaško utrdbo. Policiste in vojake srečamo celo med policami samopostrežnih prodajaln, najmanj deset kilometrov okoli evrovizijskega prizorišča ni, z izjemo barov, nikjer mogoče kupiti alkohola. V največji veleblagovnici ob tiskovnem središču so oddelek z vini in žganji, po dekretu vlade, ogradili s paletami gaziranih pijač. Dobronamerna, a tragikomična situacija, ki kaže na to, kako zelo je najbolj varovana Evrovizija v zgodovini posegla v življenja domačinov, ki so v ponedeljek zvečer na postaji podzemne železnice Livobrežna, kjer se izstopi za Evrovizijo, srečali skoraj 40 policistov. Pri čemer ne gre za zares veliko postajo.

A kmalu bo vsega konec. Kijevsko Mednarodno razstavišče bo nocoj gostilo prvi evrovizijski polfinalni večer. V njem bo nastopil tudi slovenski predstavnik Omar Naber s sklabo On My Way. Žirija je predstavnike že ocenila na sinočnji glavni generalki. Omar je skladbo odpel vrhunsko ter po pričakovanjih z nastopom opravil suvereno. Hladen kot špricar deluje te dni, a je v njem začutiti vznemirjenje in močno željo po tem, da bi naredil nekaj velikega. Na generalki je požel enega glasnejših aplavzov.

Pripravljen je. To Omar Naber tik pred polfinalom sporoča v domovino...
{embed_youtube}https://youtu.be/4Tss0i9Q7t4{/embed_youtube}


Lahke naloge Omar nocoj ne bo imel, saj bo v polfinalu nastopilo osemnajst držav. Prostora v finalu je le za deset. Slovenija bo nastopila kot sedemnajsta. Nezanesljive stavnice Sloveniji tradicionalno niso preveč naklonjene, a je razplet, ki ga bodo skupaj določili žiranti in gledalci, težko napovedati.

Finale skoraj zagotovo ne bo ušlo Švedu Robinu Bengtssonu, ki je s plesalci pripravil enega najbolj spektakularnih nastopov te sezone. Med petjem bo namreč korakal po tekočem traku in vmes pokazal nekaj pomembnih manekenskih poz. Tudi skladba I Can't go On je medtem marsikje že postala radijska uspešnica.

{youtube_center_ozko}https://youtu.be/keQXcgtekoc{/youtube_center_ozko}


Radijski uredniki bodo navdušeni nad zelo urbano zvenečo skladbo belgijske predstavnice Blanche, City Lights. Pred začetkom odrskih vaj je veljala za eno od favoritk za končno zmago, po vajah pa je zgrmela navzdol, saj njen nastop označujejo za neizviren in že kar boleče depresiven.

{embed_youtube}https://youtu.be/gLD2bYK6MGU{/embed_youtube}

Čudaški, a zanimiv nastop je pripravila azerbajdžanska pevka Dihaj. Med skladbo Skeletons boste na odru videli tudi moškega, ki sedi na lestvi, medtem ko ima na sebi umetno konjsko glavo. S pirotehniko letos razmetavajo Avstralci in Armenci. Obraz 17-letnega avstralskega pevca z imenom Isaiah boste na odru videli nekaj stokrat. V ozadju nastopa Čehinje Martine Barte bodo ljudje v spodnjem perilu. Korak dlje pa so letos naredili Črnogorci. Nastop Slavka Kalezića s skladbo Space je tako provokativen, da se nekateri v šali že sprašujejo, ali bodo Slavku, v kolikor mu kvalifikacija spodleti, sploh dovolili vrniti se v domovino. Kičasto, kontroverzno, gledljivo in že kar razvpito gejevsko. Da, zgodi se tudi Črni gori.

{embed_youtube}https://youtu.be/wTJhPbP-wLI{/embed_youtube}

Za največjega favorita prvega predizbora velja Portugalec Salvador Sobral. Po mnenju nekaterih edinega, ki lahko v finalu zmago odvzame Italijanu Francescu Gabbaniju. Portugalčev nastop s skladbo Amar Pelos Dois je tako intimen, srčen in preprost, da so nekateri gledalci jokali že na vaji. Tudi misel, da bi se Evrovizija po dolgih letih s severa in vzhoda preselila na skrajni zahod Evrope, se zdi nekako vznemirljiva.

{embed_youtube}https://youtu.be/Hv-haoMpmCI{/embed_youtube}

Prvi predizbor Pesmi Evrovizije bo ob 21.00 na svojem drugem programu prenašala TV Slovenija, za gledalce pa bo dogajanje iz Ljubljane komentiral Andrej Hofer. Samo prireditev bodo vodili trije moški - Oleksandr Skičko, Volodimir Ostapčuk in Timur Mirošničenko.

Držimo pesti ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta