(VIDEO) Pilot je pokazal, kje spi na letalu, in nekateri so vznemirjeni: "Žal mi je, da sem to sploh videl"

D.Ži
13.02.2024 10:53

Ste vedeli, da pilot med letom ni vedno v kabini? Pri napornih in dolgotrajnih letih ima šef letala tudi možnost počitka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na zares dolgih letih je na letalu prisotnih več pilotov, da ne pride do preutrujenosti. 
Profimedia

Če ste se kdaj spraševali, ali piloti med letom spijo, imamo odgovor. Etiopski pilot in inštruktor letenja Tewodros Solomon je na Instagramu objavil videoposnetek, ki prikazuje, kako izgleda njegov spalni prostor.

V videu, ki je zbral 4,9 milijona ogledov, je pilot gledalcem pokazal, kako je videti prostor za pilotsko kabino z omejenim dostopom. Sobica je opremljena z dvema naslanjačema. Kamera se nato pomakne na ploščad s tesnima ležiščema, za katera nekateri pišejo, da delujeta klavstrofobično.

"Ali ni to pretesno?" se sprašuje nek komentator, drugi pa dodaja: "Komaj se prilega ramenom. Kako je to lahko dobro za pilote v službi?"

"Žal mi je, da sem to sploh videl, zdaj nočem več na letalo," je še eden do komentarjev, medtem ko je mnoge šokiralo dejstvo, da lahko piloti na letalih celo spijo. "Spijo? Odklenil se je nov strah", "Zakaj spijo med letom? Plačani so za upravljanje letala" in "To povečuje mojo tesnobo", so nekateri komentarji.

Sobica za počitek se običajno nahaja na letih, ki trajajo več kot sedem ur.
Profimedia

Sicer pa so te posebne spalne kabine na voljo le na letih, ki trajajo več kot sedem ur, na zares dolgih letih pa so na letalu prisotni trije ali štirje piloti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta