(VIDEO) Pozdrav iz raja! Na Jerusalemo plešejo v zanzibarskem hotelu, ki ga ima v lasti znana Mariborčanka

Denis Živčec Denis Živčec
24.01.2021 08:26
Prizori iz nekega drugega, lepšega in bolj sončnega sveta. Tako so se priljubljenemu spletnemu plesnemu izzivu pridružili v hotelu, ki ga ima na daljnem Zanzibarju v lasti Mariborčanka Marina Lanza.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv

Jerusalema še vedno odzvanja in ljudje po vsem svetu še plešejo nanjo. Tako zelo v srce je zadela ena najlepših in najbolj uspešnih skladb minulega leta, ki jo spremlja tudi zabaven spletni plesni izziv. In tokrat ta prihaja v svoji najbolj eksotični različici, a z mariborskim pridihom. Zgodba se začne tam daleč daleč stran. Na Zanzibarju, kjer se je izzivu priključil hotel Next Paradise. Zakaj o tem poročamo? Zato, ker je lastnica hotela Marina Lanza, Mariborčanka, ki se je mnogi še spomnijo po tem, da je odprla priljubljene butike Allegria, ki jih danes uspešno vodi njena hči Kim Božič

Njen butični hotel leži na severo-vzhodnem delu Zanzibarja. Gre za tropski otok, ki leži 6 stopinj pod ekvatorjem, zaradi te lege so temperature čez vse leto približno enake. Hotel je bil zgrajen pred 13 leti. Marina Lanza pa se je v Zanzibar zaljubila že nekaj let pred tem, ko se je tja z družino odpravila na dopust. 

Očarala jo je neokrnjena narava, snežno bel pesek, neverjetna klima in bujno rastje. Nekaj let za tem pa se ji je porodila tudi poslovna ideja, vrnila se je, našla košček zemlje ob morju, sprva je tam nameravala urediti prostor zase in morda tudi nekaj sob za oddajanje. Toda kasneje je ideja prerasla v ambicijo in skupaj z možem sta zgradila hotel z dvanajstimi sobami. Skozi leta se je ta širil in vedno bolj polnil z gosti iz različnih delov sveta. Prejeli so certifikat odličnosti portala Tripadvisor in priznanje rezervacijske platforme Booking, kar je veliko pripomoglo k vse večjemu povpraševanju gostov. Tako so z leti nastajale nove sobe, bungalovi s prostornimi terasami, s pogledom na morje in tudi Vila Marina in Honeymoon suite, hiški, ki imata vsaka svoj privatni bazen.

Next Paradise je tako postal butični hotel s 27-imi sobami, ki se nahaja na eni izmed najlepših belih peščenih plaž. Slednja je zaščitena s koralnim grebenom. Očarljiv majhen hotel je priljubljena lokacija za mladoporočence in za poročna potovanja, za katere ima tudi posebne ponudbe. Gostili so tudi že nekaj znanih osebnosti, med njimi hrvaško pevko Severino in Igorja Kojiča, ki sta pri njih imela svojo drugo poroko. Na njuno željo so jima priredili tradicionalno afriško masajsko poroko.

Covid 19 zelo prizadel tudi tamkajšnji turizem, otok je bil skoraj popolnoma brez turistov, gostov niso imeli, Marina Lanza se nikakor ni mogla odločiti kaj narediti z zaposlenimi, saj tam možnosti pridobitev državnih pomoči ni bilo. "En dan ji je moja sestra Rina Božič poslala pesem Jerusalema, ki se je začela vrteti po naših radijskih postajah. Pesem in z njo povezan Youtube izziv izzvirata iz Južne Afrike. Mami je bila zelo všeč, zato ji je sestra poslala še videospot. Ko ga je videla se je odločila,  da zaposleni potrebujejo prav nekaj takega, malo razvedrila. Zavrtela jim je pesem in takoj jim je prišla v uho, pričeli so plesati in peti. Mama se je naučila koreografije in jim jo pokazala, bili so presrečni in tako se je zgodilo to, da so vsak dan vadili na različnih lokacijah hotela," pripoveduje Kim Božič.

Na slovenskih tleh. Kim Božič, zaročenec Nejc Slokan, mama Marina Lanza in sestra Rina Božič.
Osebni arhiv

"Ples je ohranjal dobro voljo in vsi ti plesni trenutki so jim vlivali upanje, da bodo kmalu lahko sprejeli goste. In to se je zgodilo! Kot da bi jih s plesom priklicali. Obiskala sva jih tudi midva z Nejcem Slokanom in pričeli smo snemati vsak dan, sprva je bilo za zabavo in za naša socialna omrežja. Ko smo opazili, da so postali v plesu vedno boljši smo se odločili, da ustvarimo posnetek in se udeležimo v Jerusalema plesnem izzivu in ustvarimo video s plesom, kjer so sodelujoči kuharji, natakarji, čistilke in vrtnarji ter tudi lastnica Marina Lanza. Trenutki snemanja so bili nepozabni, bilo je veliko smeha, sreče in veselja. Izkazalo se je, da je bila odločitev, da se obdrži celotno osebje tudi med meseci zaprtja pravilna, saj smo novo leto pričakali polno zasedeni," se še spominja Kim

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta