(VIDEO) Slovenski prostovoljci naučili gambijske otroke peti Zdravljico

Miha Dajčman Miha Dajčman
19.07.2018 11:54

Patrik Bratuša je zadnji dve leti potoval in delal v Avstraliji, Novi Zalendiji in Združenih državah Amerike, sedaj pa je del odprave prostovoljcev v Afriki. 25-letni Prlek je na spletu objavil posnetek, na katerem gambijski otroci pojejo slovensko himno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najprej je Patrik Bratuša spoznal razvite države, zdaj kot prostovoljec spoznava še države v razvoju. 

Potem ko je Patrik Bratuša v preteklih dogodivščinah spoznaval razvite države, se je letos poleti podal v zahodnoafriško državo Gambijo, kjer se udeležuje poletnega tabora. Vsako leto "deželo nasmejanih ljudi", kot pravijo Gambiji, obišče veliko Slovencev in Patrik je skupaj s preostalimi prostovoljci eno najrevnejših držav na svetu obiskal, da pomaga domačinom in od blizu spozna njihovo kulturo in način življenja. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/patrik.bratusa/videos/10209400811856140/?q=patrik%20bratu%C5%A1a{/facebookpost}
Prostovoljci v lokalnem vrtcu in šoli, tako kot vsako leto, v času poletnega tabora omogočajo 250 brezplačnih malic na dan, hkrati pa poučujejo tudi na tamkajšnji šoli. "Gre za kombinacijo vrtca in šole, kar pomeni, da so stari od 2 do 14 let. Skupno skrbimo za okoli 200 do 250 otrok," nam je povedal Patrik Bratuša. V Gambiji je skupaj s Patrikom v tej odpravi deset slovenskih študentov arhitekture, ki gradijo izobraževalni center, devet študentov je iz zdravstvene stroke in pomagajo lokalni bolnišnici, preostalih dvanajst pa pomaga v šoli.
{facebookpost}https://www.facebook.com/media/set/?set=a.914637375386740.1073741942.167281306789021&type=3{/facebookpost}
Patrik je pred dnevi na spletu objavil posnetek, na katerem otroci iz Gambije pojejo slovensko himno. "Himno znajo peti, ker prihajajo slovenski prostovoljci sem že pet let. Zdravljico zna zapeti cela šola, vključno z lokalnimi učitelji," ponosno pove 25-letni Prlek iz Osluševcev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta