(VIDEO) Zelo iskren odziv: Ameriška veleposlanica je prvič v življenju poskusila štruklje in povedala, kako ji teknejo

D.Ži
11.03.2024 10:53

Štruklji, tartufi, pršuti in siri. Simpatična veleposlanica Nathalie Rayes ima te dni polne roke dela s spoznavanjem lokalnih dobrot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Še vroče in ravno prav zapečene je veleposlanica dobila štruklje v pokušino. Pravi, da imajo zelo domač okus. 
Profimedia

Ameriška veleposlanica na Hrvaškem Nathalie Rayes se želi v Zagrebu počutiti čim bolj domače, zato se je lotila poskušanja lokalnih specialitet. "Prvič sem poskusila štruklje in takoj začutila okus po domačem. Katero hrvaško poslastico naj še poskusim? Imate kakšno idejo?" je vprašala svoje sledilce na omrežju X, kjer je objavila posnetek zagrebške restavracije, specializirane za štruklje.

Povedala je tudi, da je poskusila štruklje z nenavadno sestavino – tartufi. "Izgledajo fantastično in zelo sem lačna. Takoj se jih bom lotila," je povedala in dodala, da so jo opozorili, da so štruklji ravnokar prišli iz pečice in so zato zelo vroči.

Ko je okusila prvi grižljaj, je rekla, da so res okusni. "Če se znajdete na Hrvaškem, morate poskusiti štruklje," je dejala.

V komentarjih so ji sledilci namignili, naj poskusi še škampe na buzari, livanjski sir, pršut, brudet, pašticado z njoki, lignje na žaru, viško pogačo in druge lokalne dobrote.

Eden od sledilcev ji je v komentarjih napisal: "Gospa veleposlanica, meni se zdite mehki, kako boste poskusili slavonsko hrano? Tukaj ste že nekaj časa, a na vzhod Hrvaške še niste prišli. Tukajšnji ljudje so izjemno srčni."

Nathalie Rayes, nova ameriška veleposlanica, je na Hrvaško prispela 20. januarja. 48-letna veleposlanica je rojena v Venezueli, v karieri pa se je izkazala predvsem z vodenjem več organizacij za promocijo latinskoameriške skupnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta