Wottan: Nizkocenovni španski dvokolesniki

Peter Pirkovič
15.05.2023 06:00

PR Moto je v svoj portfelj uvrstil novo znamko španskih skuterjev in motociklov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Motocikli in skuterji španskega Wottana so zdaj na voljo tudi pri nas.
Peter Pirkovič

Zgodba znamke Wottan Motor se je začela leta 2009, ko je podjetje ustanovila ekipa strokovnjakov, osredotočenih na dvokolesnike za mestno in primestno vožnjo, s sestavnimi deli iz Kitajske. Sprva so prodajali le skuterje, 2018. pa v ponudbo dodali tudi motocikle. Skupno imajo zdaj v evropski ponudbi kar devet različnih modelov. Pred dobrim letom je PR Moto na enemu od evropskih motociklističnih sejmov stkal vezi s Španci iz Valencie. Na sedež na Koroško so že dobili prvo pošiljko skuterjev in motorjev, to pa je bil začetek prodajnih aktivnosti na našem trgu. Kot pravi Rok Rebernik, prvi mož podjetja PR Moto, bi v letošnjem letu lahko na ceste poslali okrog sto primerkov. Seveda največ zanimanja pričakujejo prav za skuterje do 125 kubičnih centimetrov, ki so pri nas postali izjemno priljubljeni po lanski spremembi zakonodaje. Vozniki B-kategorije s šesturnim praktičnim usposabljanjem v avtošoli pridobijo kodo 125, s tem pa jim je omogočena vožnja tovrstnih enoslednih vozil.

Pri Wottanu za osnovna modela veljata modela Storm in Storm-T, ki ju poganja štiritaktni enovaljnik z močjo 6,5 kW, cena zanje je postavljena pri 2890 evrov. Model Storm-R je stopnico višje. 125-kubični zračno hlajen agregat z 9,1 kW moči je skladen z emisijskim standardom Euro 5. Opremljen je z barvnim zaslonom TFT, ki ponuja digitalni merilnik hitrosti in vrtljajev ter druge pomembne podatke vključno z indikatorjem napolnjenosti baterije, pri tem modelu pa se lahko kupci odločajo med verzijo z ABS. Vstopni model stane 3890 evrov.

V kategoriji 125-kubičnih skuterjev imajo še model Storm-V, ki velja za nekakšnega pustolovskega križanca z vgrajenim enovaljnim agregatom z močjo 10,5 kW. Tudi ta je na voljo z ABS-om ali brez, obenem pa že ima Bluetooth povezavo, polne LED-žaromete in možnost prostoročnega zagona. V kategoriji 300-kubičnih skuterjev je na voljo le en model v več različicah – model Storm S. Za pogon skrbi vodno hlajen agregat s štirimi ventili, ki razvija 19,5 kW, kot ta pa je že primeren tudi za daljše potepe, saj omogoča namestitev potovalnih kovčkov. To je tudi Wotanov najzmogljivejši skuter, kjer se cena začne pri 4390 evrih.

Trenutno se skuterji in motorji prodajajo na dveh lokacijah v Sloveniji - v prodajnem salonu v Breznu na Koroškem in pri Retailu iz Črnomlja, na obeh lokacijah pa poskrbijo tudi za vse servisne storitve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta