Zjutraj, popoldan ali zvečer: Kdaj je sploh pravi čas za vročo posteljno akcijo?

D.Ži
07.10.2020 00:10

Spolnost je takšna, kot je življenje samo. Najboljša je takrat, ko vam je najbolj pisana na kožo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ste nočna ptica ali bolj jutranja? Od tega so najbrž odvisne tudi vaše spolne navade. Strokovnjakinja za seks Tammy Nelson je za portal MindBodyGreen pojasnila, kakšne so prednosti jutranjega, popoldanskega in večernega seksa. 

Jutranji seks

Jutranji seks ima veliko pozitivnih točk. Na ta način dan začnete z rahlo telovadbo in poplavo hormona sreče. Obstajajo tudi biološki razlogi, da se akcije lotite ob svitu. "Raven testosterona je v moškem telesu naravno najvišja zjutraj, zato imajo moški pogosto jutranjo erekcijo," pojasnjuje. Meni, da je za tiste, ki vstajajo zgodaj, to imeniten način, kako začeti nov dan. Obstaja pa tudi minus. Telo je zjutraj še v načinu mirovanja in vzburjenosti ne čuti tako, kot jo čuti čez dan. Živčni končiči še spijo, srčni utrip je nižji, kar onemogoča, da bi se izživeli do obisti.

Popoldanski seks

Tistim, ki vstajanja ne marajo, misel na jutranji seks ni najbolj privlačna. "Mnogi bi se pred seksom radi oprhali in si umili zobe. Preden to opravite, lahko želja po seksu že mine," pravi Nelsonova. Popoldanski seks je kot nalašč za tiste, ki so zjutraj in zvečer preveč utrujeni za akcijo. Priporoča, da seks načrtujemo takrat, ko bosta oba želela nekaj časa zase in ko delo, družina in druge obveznosti ne bodo prestavljali motečih faktorjev. Kar je sicer lažje napisati kot izvesti. 

Profimedia

Večerni seks

Orgazmi so odlični za dober spanec, saj po seksu vaši možgani izločijo pravi koktajl hormonov sreče, kot sta serotonin in oksitocin. Ti hormoni okrepijo občutek pripadnosti in ljubezni med partnerji, zaspali boste pomirjeni in s prijetnim občutkom. Večerni seks je dober tudi zato, ker se ga lahko ves dan veselite. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta