Josip Šarac: Če bi šel domov, bi bil cel mesec v karanteni

Gordana Possnig Gordana Possnig
10.04.2020 01:43

Rokometaš Celja je po izjemni sezoni zamudil zadnji vlak za domovino in bo v Zlatorogu najbrž še eno leto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Dva tedna minevata, odkar se je končala domača klubska sezona in so Celjani brez poraza in z le eno izgubljeno točko (proti Gorenju v Velenju) predčasno, a pričakovano postali državni prvaki. Eden glavnih akterjev je bil 22-letni Josip Šarac, ki je v mestu ob Savinji poleti 2018 podpisal triletno pogodbo (dva plus ena). Levi zunanji igralec in odlični strelec od daleč je s pivovarji drugič osvojil državni naslov, letos so se uvrstili še v tako želene izločilne boje lige prvakov. A žal tekme s Kielcami (za zdaj) še niso dočakali zaradi koronavirusa. S hrvaško reprezentanco pa si je Šarke, kot mu pravijo soigralci in prijatelji, pozimi na evropskem prvenstvu priigral srebrno odličje, lansko poletje je bil drugi strelec svetovnega prvenstva do 21 let in prav tako mladinski svetovni podprvak.

V Celju ostal praktično sam

Celje je imelo letos v ekipi dva tujca, še Diogo Silva. In medtem ko je Portugalec pred dobrim tednom odpotoval domov, v mestu ostaja Šarac. Čaka namreč, da se situacija umiri, da se lahko vrne v Ljuboški v Hercegovini, od koder je doma in kjer živi njegova družina. "Želim si domov, a so zadeve pri meni zelo komplicirane. Sem hrvaški državljan, ki živi v Bosni in Hercegovini. Če bi hotel domov, bi moral biti mesec dni v karanteni. Najprej dva tedna na Hrvaškem, nato še dva v Bosni in Hercegovini. Ko je bila meja z mojo domovino odprta, še ni bilo odločitve o usodi prvenstva. Sprejeta je bila dva dni po zaprtju mejo z BiH. Sedaj čakam v Celju, da se situacija umiri in da grem lahko domov," je povedal Josip Šarac in ob tem dodal, da so njegovi klubski kolegi iz drugih slovenskih mest prav tako odšli domov. "V Celju je ostal le Miljan Vujović, s katerim se redno slišiva. Če karkoli potrebujem, mi vedno priskoči na pomoč naš kapetan David Razgor," dodaja Hrvat.

Hrvaški reprezentant je bil glavni junak zgodovinskega slavja pivovarjev v hrvaški prestolnici.
Arhiv Rk Cpl

Recept za uspeh: vsi mladi in brez zvezdnikov

Za Celjani je odlična sezona, tako uspešne mnogi niso pričakovali. "Drži. Ekipa je bila na novo sestavljena, imeli smo tudi nekaj novih članov iz stroke. A celo sezono smo dobro delali, dobro smo se razumeli, veliko smo se pogovarjali. Vsi v ekipi smo mladi, med nami ni nobenega zvezdnika. Zato se še toliko boj želimo dokazovati, zmagovati, dosegati uspehe. In zato so prišli tudi rezultati ne le doma, ampak tudi v ligi prvakov, kjer smo se uvrstili v osmino finala. Mislim, da je bilo kljub le trem zmagam ključno to, da smo zmagali, ko je bilo potrebno, da smo premagali neposredne tekmece za šesto mesto," letošnjo sezono opisuje celjski ostrostrelec, ki na naše vprašanje obrne misli še na nepozabno tekmo v zagrebški Areni proti večnim tekmecem. To je bila prva zmaga Celja proti Zagrebu v hrvaški prestolnici v zgodovini lige prvakov.

Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta