Brexit slabi proizvodnjo v Veliki Britaniji

Janez Kovačič Janez Kovačič
22.09.2019 05:47

»Politike na obeh straneh pozivam k dogovoru,« je na frankfurtskem avtomobilskem salonu v povezavi z brexitom dejal prvi mož koncerna PSA Carlos Tavares.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Carlos Tavares
Epa

Ob tem je dodal, da bi izstop Velike Britanije iz EU brez dogovora močno prizadel avtomobilsko industrijo na splošno, s tem pa tudi blaginjo evropskih državljanov. Tavares je v povezavi z izstopom Velike Britanije že pred začetkom poletja povedal, da bo koncern v tem primeru zelo verjetno prisiljen zapreti tovarno v Ellesmere Portu na severozahodu Velike Britanije.
Negativne posledice razvlečenega in neodgovornega preigravanja na političnem parketu pa se medtem že kažejo v panogi, saj se je proizvodnja vozil na Otoku v juliju zmanjšala za petino. Med drugim so zaprtje posameznih obratov napovedali Ford, Honda in Nissan. Znamka Jaguar Land Rover pa je sredi postopka sanacije, ki med drugim vključuje zmanjšanje števila delavcev za 4500. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta